19 / 07 / 2024

Eskişehir'de kolonları hasarlı 4 katlı apartman boşaltıldı!

Eskişehir'de kolonları hasarlı 4 katlı apartman boşaltıldı!

Alınan bilgilere göre Vişnelik Mahallesi Erkan Sokak'taki 8 daireli 4 katlı apartmanda inceleme yapan Odunpazarı Belediyesi ekipleri, binanın bodrum kat kolonlarında hasar olduğunu belirledi




Eskişehir'de bodrum katındaki kolonlarında hasar tespit edilen 4 katlı apartman boşaltıldı.

Alınan bilgilere göre Vişnelik Mahallesi Erkan Sokak'taki 8 daireli 4 katlı apartmanda inceleme yapan Odunpazarı Belediyesi ekipleri, binanın bodrum kat kolonlarında hasar olduğunu belirledi. Odunpazarı Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi'ne yazı göndererek binanın kendiliğinden yıkılabilineceğini, bu nedenle derhal tahliye edilmesi gerektiğini bildirdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi görevlileri de akşam saatlerinde polislerle birlikte söz konusu yere gelerek apartman sakinlerinden evlerinden hemen dışarı çıkmalarını istedi.

Apartman sakinlerinden bazıları belediye yetkilerine tepki göstererek, "8 daireli apartmanının 3 dairesi boş. 5 dairesinde ise oturanlar var. Belediye görevlileri akşam kapımızı çalıyor ve evimizi boşaltmamızı istiyor. Ancak bize kalacak yer temin etmiyorlar. Nereye gideceğimizi bilemiyoruz" dedi.

Kısa süreli belediye görevlileriyle tartışan apartman sakinleri daha sonra binayı terk etti. Apartmandan dışarı çıkan 2 kadın gözyaşlarına hakim olamayıp ağladı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Mansız, Odunpazarı Belediyesi'nden gelen yazı üzerine binayı boşalttırdıkları söyledi. Mansız, "Apartman sakinlerinin talebi üzerine Odunpazarı Belediyesi ekipleri binada inceleme yapmış ve kolonlarda hasar tespit etmiş. Binanın derhal boşaltılması için de bize yazı gönderildi. Bunun üzerine ilk olarak burada oturanların can güvenlikleri için apartmanı tahliye ettirdik. Teknik ekip inceleme yapacak. Sakınca görülmemesi halinde eşyaların çıkarılmasına izin verilecek. Daha sonra da binanın yıkılıp yıkılmama konusu ele alınacak" diye konuştu.
Hürriyet


Geri Dön