24 / 07 / 2024

Eskişehir'de yapay plaj tartışması!

Eskişehir'de yapay plaj tartışması!

Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü (ESKİ) Garip Yıldırım, Kent Park'da bulunan yapay plajdaki suyun tüm analizlerinin gerektiği gibi yapıldığını söyledi. Yıldırım, "Ben o suyu rahatlıkla içerim" dedi




Yıldırım, Kent Park'ta bulunan yapay plajda düzenlediği basın toplantısında, son bir haftadır "parktaki plajın suyunun kirli olduğu yönünde asılsız iddiaların" gündeme getirildiğini belirterek, plajdaki suyun her gün kimya mühendisleri tarafından kontrol edildiğini bildirdi.  Su değerlerinin ESKİ ve Büyükşehir Belediyesinin laboratuvarlarında incelendiğini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: "Laboratuvarlarımız yetkili ve yeterlilik belgesine sahiptir. Bizdeki laboratuvar, uluslararası denetime açık ve uluslararası bir laboratuvardır.

Kentteki laboratuvarımız, uluslararası akredite olan bir laboratuvardır. Yapay plajdaki suyun tüm analizleri gerektiği gibi yapılıyor. Çözülmüş oksijen, ph değeri, klor oranı, iletkenlik analizleri yapabiliyoruz. Tüm donanımlara sahibiz. Sağlık İl Müdürlüğü de plajdaki suyu denetliyor ve herhangi bir sorunda uyarıyor. Herkes istediği gibi gelerek plajda analiz yapabilir. Plajdaki suyun bulanıklığının nedeni de kumdaki tozdur. Kirlilik olması mümkün değil. Su, 40 metre derinlikten çekiliyor. Ben o suyu rahatlıkla içerim."
AA


Geri Dön