28 / 04 / 2024

Esnaf destek başvuru 2021!

Esnaf destek başvuru 2021!

İş yeri sahipleri ve esnafa verilecek kira yardımı ve hibe desteğinin ayrınları belli oldu. İşte esnaf destek başvuru şartları ve tüm merak edilenler...



Esnaf destek başvuru 2021!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerden esnaflara kira ve hibe yardımı verileceğini duyurdu. Ticaret Bakanlığı tarafından verileceği duyurulan kira yardımının detayları ortaya çıktı. Peki 2021 kira yardımından kimler yararlanacak? 2021 kira yardımı ne kadar? Esnaf kira yardımı ne zaman bitecek? İşte esnaf destek başvuru 2021...

Esnaf destek başvuru 2021!

Esnaf destek başvuru süresi!

''Yıl sonuna kadar yüzde 20'den 10'a indirdiğimiz gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranının uygulama süresini 1 Haziran'a kadar uzatıyoruz" diye konuşan  Cumhurbaşkanı Erdoğan, başvuruların nasıl yapılacağıyla ilgili henüz bir bilgi vermedi.

Esnaf destek başvuru 2021!

2021 esnaf destek başvurularını kimler yapabilir?

Esnaf kira yardımı, koronavirüs süresi boyunca zor durumda kalan kiracı iş yeri sahiplerine verilecek.
 
Resmi Gazete'de kira ve hibe yardımından kimlerin faydalanabileceği yayınlandı. Duyuruya göre; söz konusu kira yardımından esnaf ve sanatkar siciline kayıtlı olan vergiden muaf esnaf ve sanatkarlar, faal olan ve ticari kazançları basit usulde tespit edilenler, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirlerden etkilenen ve Ticaret Bakanlığı tarafından tespit edilen sektörlerde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar yararlanabilecek. 

Esnaf destek başvuru 2021!

Esnaf destek başvurusu nasıl yapılır?

Kabine toplantısının ardından "İş yeri kira olan esnafımıza üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız'' diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, başvuruların nasıl yapılacağıyla ilgili henüz bir bilgi vermedi.

Kira yardımının detayları belli oldu!


Geri Dön