27 / 04 / 2024

Esnafa kira müjdesi!

Esnafa kira müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferansla katıldığı açılış törenlerinde, vaka ve ağır hasta sayılarının hedeflerin altına düşmesiyle sınırlamaların kalkacağını müjdeledi. Erdoğan, bu haftaki kabine toplantısının ardından esnafa kira düzenlemeleri için karar alacaklarını açıkladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başlatılan tedbirleri ile salgının hızının kesildiğindenj bahsederek, pandemi döneminde açıkladıkları sosyal koruma kalkanına ek olarak kiralarda düzenlemeye gideceklerini açıkladı. Hürriyet'te Özgür Altuncu'nun haberine göre; dün İstanbul’dan, Gaziantep Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni’ne ile Manisa-Akhisar Çevre Yolu Açılış Töreni’ne canlı bağlantıyla katılan Erdoğan, ekonomiden dış siyasete kadar birçok konuda önemli mesajlar paylaştı. Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

‘PEYDER PEY KALDIRACAĞIZ’

“Hayata geçirdiğimiz tedbirlerle salgının artış hızını kestik. İnşallah vaka ve ağır hasta sayılarının hedeflediğimiz seviyelerin altına düşmesiyle sınırlamaları peyderpey kaldırmaya başlayacağız. Milletimizin hiçbir ferdini salgın döneminde sahipsiz bırakmadık. 45 milyar TL’lik bir kaynağı karşılıksız olarak milletimizin emrine sunduk. Çiftçiyi, esnafı asla unutmadık. Bunun yanında kiralarda da düzenlemelere gidiyoruz. Onları da kısa zamanda Hazine ve Maliye Bakanlığımız olarak büyük ihtimalle kabine toplantımızın ardından açıklayacağız. Önümüzdeki bahar aylarından itibaren, her şeyi salgın gerçeği çerçevesinde olabilecek en iyi seviyesine getirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz.''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kira açıklaması!

Kemal Kılıçdaroğlu: Esnafa kira desteği verilmeli!


Geri Dön