27 / 04 / 2024

Esnafa kira müjdesi! O ilde esnaftan 3 yıl boyunca kira alınmayacak!

Esnafa kira müjdesi! O ilde esnaftan 3 yıl boyunca kira alınmayacak!

Depremin ardından iş yerlerinin neredeyse tümünün yıkıldığı Malatya’da ticari hayatın durmaması amacıyla harekete geçen büyükşehrin sağlamlığını ve kalitesini ispat etmiş tesislerini esnafa tahsis etti ve  esnaftan 3 yıl kira alınmayacağını söyledi.



6 Şubat deprem felaketinde birçok esnaf gibi telefoncular da dükkanlarını işlerini kaybetmişti. Zor zamanlar yaşayan esnaf, bir araya gelerek Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’la görüşmüş ve kendilerine yer tahsis etmesini talep etmişti.

Yapılan görüşmeler neticesinde MATİM iş merkezi tadilatları gerçekleştirilerek telefon ve elektronik işiyle uğraşan esnafa 3 yıl kira ödemesi olmaksızın tahsis edildi.

Tadilatların ardından esnaf, MATİM’deki iş yerlerine geçmeye başladı. Gerçekleştirilen bir açılışla esnafa resmi olarak dükkanları tahsis edildi.

 Esnafa kira müjdesi! O ilde esnaftan 3 yıl boyunca kira alınmayacak!

“ÖNEMLİ OLAN İNSANLARIN BİRBİRİNE MERHAMET ETMESİ”

Destekleri nedeniyle Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür eden Cep Telefoncular Dernek Başkanı Alpay Sezen, şu şekilde konuştu:

“6 Şubat’ta yaşanan büyük kaosta önemli olan kentlerin binaların yapılması değil insanların birbirine merhamet etmesi, yakın durması ve yardım etmesi daha önemli olacaktır. Yapıların yapımı belli bir zaman alabilir. Bu süreçte birbirimizi ezmeden ve kırmadan, birbirimize destek olmalıyız. Esnafın evine ekmek götürmesi konusunda bize yol gösteren değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a yeniden teşekkür ediyorum. 6 Şubat’ta ışıkları sönen kentimizin ayağa kalkması konusunda çalışmalar yapan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 Esnafa kira müjdesi! O ilde esnaftan 3 yıl boyunca kira alınmayacak!

“250 ESNAFIMIZ EKMEĞİNİN PEŞİNDE KOŞACAK”

MATİM İş Merkezi’nin 250 esnafa açıldığını söyleyen Pütürge Arınlı Mahallesi Muhtarı ve MATİM İş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ayaydın ise şunları söyledi:

“Depremden etkilenen yaklaşık 250 esnafımıza çatı olacak Selahattin Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Pütürge Arınlı Mahallesi Muhtarı olarak mahallemize yaptığınız hizmetler nedeniyle de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Öte yandan, konuya ilişkin açıklama yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise şu ifadeleri kullandı:

“Esnafımız için kalıcı olacakları ve rahat bir şekilde işlerine devam edecekleri ortamı sunma gayreti içerisindeyiz. Gerekli görüşmeleri gerçekleştirip bu iş merkezindeki iş yerlerini esnaflarımıza tahsis ediyoruz.”

Konut kredilerinde BSMV dönemi!

Kentsel dönüşümle yeniden inşa edilen bina depremde 44 can aldı!

Kahramanmaraş’ta Azerbaycan’ın finanse ettiği konutlar yükseliyor!


Geri Dön