29 / 04 / 2024

Kahramanmaraş’ta Azerbaycan’ın finanse ettiği konutlar yükseliyor!

Kahramanmaraş’ta Azerbaycan’ın finanse ettiği konutlar yükseliyor!

Azerbaycan’ın finanse ettiği Azerbaycan Mahallesi yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Bu kapsamda, proje alanı içerisinde kalan Kültür Park’ın da yıkımına başlandı. Buna göre, alanda yeni konut ve iş yerleri yükselecek.



Yeni Kahramanmaraş’ın imarı ve inşası konusunda tüm alanlarda çalışmalar devam ederken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde uygulanmaya başlanan Kentsel Tasarım Projesi de hızla yükseliyor. Bu doğrultuda, kent merkezinde beş farklı noktada şantiyeler kuruldu. Azerbaycan’ın finanse ettiği ve Onikişubat ilçesi Hayrullah Mahallesi’nde yapımına başlanan Azerbaycan Mahallesi’nde çalışmalar sürüyor.

Konut, iş yeri, okul, sosyal donatı ve bunun yanı sıra, yeşil alanlarıyla 2 binin üzerinde bağımsız bölümün yapılacağı 60 dönümlük alan içerisinde yer alan Kültür Park’ın yıkımına başlandı. Bölgedeki tesisin yerinde konut ve iş yerleri inşa edilecek. Proje çerçevesinde farklı bir noktaya yeni jenerasyon kültür merkezi de kazandırılacak.

Kahramanmaraş’ta Azerbaycan’ın finanse ettiği konutlar yükseliyor!  

PAZARCIK’TA KONUTLARIN TESLİMİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Öte yandan, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde hayata geçirilen kalıcı konutlarda da yapım çalışması devam ediyor.

Çalışmalarını son sürat devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD koordinesinde, "Türkiye Tek Yürek" kampanyası kapsamında Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde yapımı sona eren afet konutlarının bir bölümü teslim edilmek üzere hazırlandı.

Çevre düzenlemesi dahil kısa sürede oturulabilir duruma getirilmesi amaçlanan Pazarcık ilçesindeki konutlar, Anadolu Ajansı (AA) ekipleri tarafından FPV dronla görüntülenmişti. İnşaat çalışmaları sırasında faaliyetlerin bir bölümü de hızlandırılmış çekim tekniği sayesinde kayıt altına alındı.

Kahramanmaraş’ta Azerbaycan’ın finanse ettiği konutlar yükseliyor!

6 Şubat deprem felaketinden yoğun şekilde etkilenen Pazarcık ilçesinde toplam 3 bin 214 konut inşa edilecek.    

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD koordinesinde, "Türkiye Tek Yürek" kampanyası doğrultusunda Elbistan ve Pazarcık'ta inşaat çalışmaları sona eren afet konutlarının bir kısmı, teslim edilmek üzere hazırlandı.

Konuya yönelik açıklama yapan Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, oluşturulan bölgelerin alt yapısı ve sosyal tesisleri ile daha yaşanabilir olduğunu ifade ederek, "Depremlerde evleri yıkılan ya da ağır hasar alan depremzedelerin en kısa sürede kalıcı konutlara yerleştirilmesi için başlatılmış olan çalışmalar, gece gündüz demeden devam ediyor" diye konuştu.

Konut kredilerinde BSMV dönemi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: ‘Sosyal konut, her zaman gündemimizde’

OYAK’ın yüzde 60’ı Tayvanlı çimento üreticisine satılıyor!


Geri Dön