Ekonomi

Esnafın dikkatine: Faizsiz destek başvurusunda son 3 gün!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele kapsamında ekonomik açıdan sarsıntı yaşandı. Buna rağmen pandeminin getirdiği zorlu ekonomik şartlar ortadan kalkmaya başladı...

Devlet, pandemiden etkilenen küçük işletmelere ve teknoloji tabanlı girişimlere desteklerini arttırmaya devam ediyor. Koronavirüsle mücadele kapsamında KOBİ'lere sağlanan destek programında başvuruların bitmesine son 3 gün kaldı. Mikro ölçekli işletmelere 30 bin, küçük işletmelere ise 75 bin liraya kadar faizsiz destek sağlanacak.

A Haber'de yer alan habere göre; KOSGEB'in Hızlı Destek Programı'nda başvuru süresinin bitmesine son 3 gün kaldı. Destek için başvurular 9 Temmuz tarihinde sona erecek.  2017 yılı ve sonrasında kurulan üretim, bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge sektörlerinde mikro ve küçük işletmeler ile yenilikçi genç işletmelere 'Mikro ve Küçük İşletmeler Hızlı Destek Programı' kapsamında sermaye desteği sağlanacaktır.


TEMİNAT YOK

Destek ödemeleri 3 taksitle yapılacak. Her ödeme öncesinde işletmenin faaliyette olduğu ve istihdamını Mart 2020 düzeyinde sürdürdüğü resmi kayıtlardan kontrol edilecek.

İşletmeler bu destek programından faizsiz, geri ödemeli ve teminatsız yararlanacak. Yenilikçi genç işletmelere 25 bin liraya kadar ek destek verilecek.

Desteğin geri ödeme süreci 2024 yılında başlayacak ve 2025 yılı sonuna kadar devam edecek. Geri ödeme 4 ay olmak üzere 6 eşit taksitte yapılacaktır. Başvuru ve uygunluk kriterlerini sağlayan mikro ve küçük işletmeler e-Devlet üzerinden online başvuru yapabilecek.

 

Esnafa müjde! Başvurular başladı!