30 / 04 / 2024

Esnafa müjde! Başvurular başladı!

Esnafa müjde! Başvurular başladı!

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen esnaflar için devlet destek vermeye devam ediyor. İki grup halinde verilecek olan hibe desteğinin başvuruları bugün başlıyor.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnaf, sanatkar ve gerçek kişi tacirlere yönelik tek seferde hibe desteği verileceğinin müjdesinii paylaşmıştı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra başvuru sürecine ilişkin detaylar belli oldu.

A Haber'de yer alan habere göre; İki grup halinde verilecek olan hibe desteği başvuruları bugün itibarıyla başlıyor. Peki, 3.000 TL ve 5.000 TL esnaf hibe desteği başvuru nasıl yapılır? Şartlar nelerdir? Kimler hibe desteğinden faydalanabilir? İşte detaylar...

Esnafa müjde! Başvurular başladı!

ESNAF HİBE DESTEĞİ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Ticaret Bakanlığ tarafından yayımlanan takvime göre, 2021 esnaf hibe desteği başvuruları bugün başladı. Başvurular e-Devlet sistemi üzerinden alınıyor.

Esnafa müjde! Başvurular başladı!

HİBE DESTEĞİ BAŞVURU NE ZAMAN BİTECEK?

Bugün  başlayacak hibe desteğine başvurular 30 gün sürecek ve 23 Haziran 2021 Çarşamba günü saat 23.59'da sona erecek.

Esnafa müjde! Başvurular başladı!

HİBE DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANABİLECEK?

Hibe desteğinden 17 Mayıs 2021'den itibaren gelir vergisi mükellefiyeti olan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirler kazançlarına esas faaliyet konuları üzerinden yararlanabilecek.

Söz konusu desteğe sadece 17 Mayıs'taki vergi kayıtları esas alınarak belirlenen ve destek şartlarını taşıyan vatandaşların başvurusu kabul edilecek.

Esnafa müjde! Başvurular başladı!

T.C. KİMLİK NUMARASINA GÖRE BAŞVURU TAKVİMİ

30 günlük süreçte çevrim içi başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için, başvurular TC kimlik numarasının son hanesine göre alınacak.

Başvuru takvimi şöyle olacak:

T.C. kimlik numarasının son hanesi 0 olan vatandaşlar 25 Mayıs Salı, 2 olanlar 26 Mayıs Çarşamba, 4 olanlar 27 Mayıs Perşembe, 6 olanlar 28 Mayıs Cuma, 8 olanlar 29 Mayıs Cumartesi başvurularını yapabilecek.

30 Mayıs-23 Haziran döneminde tüm vatandaşlar başvuruda bulunabilecek.

Başvuruya ilişkin tüm süreçler "turkiye.gov.tr" adresi üzerinden e-Devlet Kapısı aracılığıyla yürütülecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjdeli haber! Başvurular yarın başlıyor!

Esnafa yönelik hibe desteği başvurusu nasıl yapılır?

5.000 lira hibe desteği kimlere verilecek?

3.000 TL hibe desteği kimlere verilecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön