27 / 04 / 2024

Club Magic Life, Seno Imperial'ın yatırımına başladı

Club Magic Life, Seno Imperial'ın yatırımına başladı

Club Magic Life, Dalaman bölgesinde "Seno" adı ile ikinci tesis yatırımına başladı



Club Magic Life Sarıgerme Seno Imperial'in 2010 senesinde, 314 odası ile hizmete girmesi planlanıyor. 290 bin metre karelik arazide 20 bin metre kare bir alana kurulacak Club Magic Life Sarıgerme Seno Imperia, zeytin, kızılçam ve pırnal meşesinden oluşan 4 bin 418 ağacın bulunduğu bir ormanda yer alacak. Tesis doğal doku, kayalıklar ve yöresel bitkiler korunarak tamamlanacak.

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Sarıgerme koyuna kurulan ve İtalyanca'da körfez anlamına gelen "Seno" adlı tesiste doğayla uyumlu olarak tamamlanacak 2 katlı bungalovlar, modern iç tasarımlarla birleştirilecek. 314 odanın 225'i A tipi standart, 12'si 1 1 veya 2 1 suit, 40'ı interconnecting oda olurken, 32'si de B tibi standart odadan oluşacak.

Dalaman bölgesine yapılan yatırımlara hız veren CLUB MAGIC LIFE Sarıgerme kulübünü tamamen yenilerken, Kemer ve Marmaris kulüplerini de Single-Couple konsepti çerçevesinde restore etti. Club Magic Life Center Genel Müdürü Başak Erel, Magic Life Sarıgerme tesisinde düzenlediği basın toplantısında, Antalya bölgesinin turizm yatırımları açısından doyuma ulaştığına dikkati çekerek, Club Magic Life'nin özellikle Dalaman bölgesine yatırım yaptığını belirtti.

German Tur'a tahsis edilen Seno arazisinde çalışmayı yüzde 50-50 German Tur ile ortak yürüttüklerini ifade eden Erel, "Yatırıma krize rağmen devam ettik. Önümüzdeki sene 20. yılımız ve kendimize 20. yıl hediyesi yapmak istedik. Club Magic Life Sarıgerme Seno Imperial'i 2010 senesinde hayata geçireceğiz" dedi.

Erel, mevcut Club Magic Life Sarıgerme Imperial kulübüne olan talebin her geçen yıl artmasının ve kapasitelerinin talebi karşılamakta zorlanmasının da bu bölgeye yatırım kararı almalarını sağladığını belirterek, "Sarıgerme tesisimizde yüzde 70'in üzerinde doluluğumuz var. Burası aksiyon fiyatı verme ihtiyacı duymadığımız tesislerimizden birisi. Türk misafiri de yapı itibariyle Dalaman bölgesini tercih ediyor" dedi.

Tüm Magic Life'lara 20 milyon Euro yenileme yatırımı

Tüm Magic Life'larda bu sene yaptıkları yenileme yatırımının 20 milyon Euro olduğunu ifade eden Erel, Türkiye'nin de bu 20 milyon avrodan önemli pay aldığını vurguladı. Magic Life'a gelen misafirlerin yüzde 50'sini aileler, yüzde 35'ini çiftler, yüzde 15'ini de tek yetişkin grubun oluşturduğuna dikkati çeken Erel, bunun sonucunda 14 tesislerinin 3'ünü single ve çocuksuz yapma kararı aldıklarını, bunların Magic Life Marmaris, Kemer ve Tunus'taki Africana tesisi olduğunu bildirdi.

300 bin misafir hedefi

Club Magic Life olarak Türkiye'deki hedeflerinin geçen seneki rakamları yakalamak olduğuna işaret eden Erel, "Geçtiğimiz sene tüm Magic Life'lerde 300 bin misafir ağırladık. Bunun yüzde 10'u Türk misafirlerdi. Bu seneyi sezon kısalmasına rağmen geçen sene rakamlarıyla kapatmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Başak Erel, krizde hedeflerini tutturmak için iki-üç katı efor harcamaları gerektiğini vurgulayarak, "Rezervasyon akışı böyle seyrederse biz hedeflerimizi tuttururuz" dedi. Normal gelirlerin düşmesiyle 3 aylık sezonda doluluğu artırmak amacıyla tur operatörlerinin haziran ayı için aksiyon ve özel fiyat istemeye başladığına işaret eden Erel, bu senenin "kıran kırana" bir sezon olacağını düşündüklerini vurguladı.

Erel, "Misafir Avrupa'da da Türkiye'de de olsa aynı ürün seviyesindeki avantajlı ödemeli seçenekleri tek tek araştırıyor, en avantajlısını süzerek alıyor. Bu sektördeki rekabeti artırıyor. Burada marka gruplar ön plana çıkıyor. Bunun Haziran ortasından itibaren bize yansıyacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Turizm sektöründeki gelişmelere de değinen Erel, turizmde nisan rakamlarının 2006 ile denk geldiğini belirterek, yabancı ziyaretçi sayısında yüzde 23,7 gerileme olduğunu söyledi. Antalya'ya nisan sonuna kadar 880 bin yabancı turist geldiğini, Almanya'dan gelen turist sayısında yüzde 24, Rusya'dan gelen turist sayısında yüzde 28 azalma olduğunu dile getiren Erel, Almanya'nın mayıs sonu itibariyle toparlanacağını, Rusya pazarının da haziranın ikinci haftasından itibaren toparlanmasını öngördüklerini kaydetti.

"Erken rezervasyonda yüzde 20 artış keydettik"

Erel, Türkiye'nin erken rezervasyonda 9 yılda ciddi büyüklüğe eriştiğini ifade ederek, "Türkiye'de eskiden mayısta erken rezervasyona çıkılırken şimdi şubat ayında çıkılmaya başlandı. Biz de bu sene mart ayında çıktık. Geçen seneye nazaran 1,5 ay öne aldık. Magic Life, erken rezervasyonda nisan sonunda geçen senenin nisan sonuna göre yüzde 20 artış kaydetti" dedi.

Euro bütçesi ile çalıştıkları için bunun iç piyasada geçen seneki fiyatlara uygun yansıdığını, bu sene ise fiyatların otomatik olarak kendi içinde enflasyon yaşamış olduğunu söyleyen Erel, "Ona rağmen biz bu artışı kendi içimizde yansıtmadık. Bazı tesislerde fiyatlarımızda yüzde 5-6 artış oldu. 3 tesisimizde hiçbir fiyat artışı uygulamadık, hatta daha avantajlı ödemeler oldu" şeklinde konuştu.

İçkide ÖTV indirimi

Başak Erel, içkide ÖTV indirimi istediklerini belirterek, "İçkideki ÖTV indirimi bizi kısmen rahatlatacak konulardan biri. Çünkü yıllardan beri eleştirdiğimiz 'her şey dahil' konsepti doğru kullanılırsa krizin olduğu
sezonlarda önemli olur. Türkiye'yi bu sene diğer pazarlardan öne çıkaran bu konsept olacak" dedi. İngiliz pazarında satışların arttığına da işaret eden Erel, paundun Euro'ya karşı değer kaybetmesinden dolayı Türkiye'nin avantajlı hale geldiğine, İspanya'ya gidecek olan turistlerin Türkiye'yi tercih ettiklerine dikkati çekti.

Domuz gribi

Domuz gribinin Mısır, Tunus ve Türkiye için aslında avantaj olacağını düşündüğünü ifade eden Erel, "Domuz gribi haberleriyle satışlarda biraz iniş oldu ama domuzla alakalı bir ülke olmadığımız için bizi çok fazla etkileyeceğini düşünmüyorum. Kuş gribindeki gibi bir krizle karşılaşmayacağımızı düşünüyorum. Yunanistan'daki tesisimizde de çok büyük farkılık olmadı" dedi.

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yapıtlayan Erel, erken rezervasyon olmayan satışları bazılarının erken rezervasyon diye adlandırabildiğine işaret ederek, "Bazı şeyleri dejenere etmemek lazım. Aksiyon sezonunu devam ettirirsiniz ama buna erken rezervasyon dememek lazım" diye konuştu.

Magic Life'ın önümüzdeki sene 3 adet tesis yatırımına girebileceğine işaret eden Erel, "Yatırıma krize rağmen devam ettik. Bu sene Seno ile başladık. Seneye Türkiye'de de olabilir her yerde de olabilir, yeni her türlü projeyi değerlendiriyoruz" dedi. Seno için 200-250 personel düşündüklerini dile getiren Erel, başka bir soru üzerine, yurt dışında pazara göre yüzde 3-10 arasında fiyat artışı olduğunu belirtti.

"Domuz gribinden ziyade ekonomik kriz etkiler"

Domuz gribinden ziyade ekonomik krizin kendilerini daha çok etkileyeceğini vurgulayan Erel, ancak ülkenin krizi doğru yönlendirmesi durumunda Türkiye'nin hala avantajlı çıkabileceğini kaydetti. Erel, Alman tur operatörü TUI'nin domuz gribi nedeniyle Meksika'ya gidecek uçaklardan büyük bir kısmını Türkiye'ye yönlendirdiğini söyledi.

Ramazan Bayramı

Erel, Ramazan Bayramında iç pazara yönelik önemli kampanyaları olacağına da işaret ederek, "Ramazan Bayramını göz önünde tutarak diğer penetrasyonlardaki azalmaları iç pazarla dengelemek istiyoruz" şeklinde konuştu. Geçen sene paket tur alan yerli turist sayısında yüzde 30 artış olduğuna da işaret eden Erel, "Türkiye nüfusunun 6,5 milyon kişisi hareket halinde. Bunun 3,2 milyon kişisi paket organize turla seyahat ediyor. Paket turla seyahat eden misafirde artış var" dedi.

Erel, yetişmiş personel konusuna ilişkin olarak da  Ankara  Üniversitesi ile Turizm Otelcilik Mesleki Eğitim projesini devam ettirdiklerini, programa yüzde 50 iş garantisi ile Türkiye İş Kurumunun desteğini aldıklarını ve geçen sene sertifikayı tamamlayan öğrencilerden yüzde 20'sini bünyelerine kattıklarını kaydetti. Erel, "Programı önümüzdeki senelerde geliştirerek devam ettirmek istiyoruz. Başka yerlerden kıstık ama personel konusundaki bu eğitim programını devam ettirdik" dedi.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Magic Life krize inat yatırıma devam etti

Türkiye genelinde birçok noktada tesisleri bulunan Magic Life oteller zinciri, Dalaman'da Seno adlı ikinci tatil köyünün yatırımına başladı. Club Magic Life Sarıgerme Seno Imperial'in 2010 yılında, 314 odası ile hizmete girmesi planlanıyor. 290 bin metrekarelik arazide 20 bin metre kare bir alana kurulacak Club Magic Life Sarıgerme Seno Imperia, zeytin, kızılçam ve pırnal meşesinden oluşan 4 bin 418 ağacın bulunduğu bir ormanda yer alacak. Tesis doğal doku, kayalıklar ve yöresel bitkiler korunarak tamamlanacak. Muğla'nın Ortaca İlçesi'ne bağlı Sarıgerme koyuna kurulan ve İtalyanca'da körfez anlamına gelen 'Seno'' adlı tesiste doğayla uyumlu olarak tamamlanacak 2 katlı bungalowlar, modern iç tasarımlarla birleştirilecek. 314 odanın 225'i A tipi standart, 12'si 1 1 veya 2 1 suit, 40'ı interconnecting oda olurken, 32'si de B tibi standart odadan oluşacak. Dalaman bölgesine yapılan yatırımlara hız veren Club Magic Life, Sarıgerme tesisini tamamen yenilerken, Kemer ve Marmaris tesislerini de Single-Couple konsepti çerçevesinde restore etti. (Akşam)

Krizde yatırıma devam eden Magic Life, 15. kulübü Seno'yu kuruyor

Krize rağmen 20 milyon avro harcayarak Türkiye ve yurtdışındaki tesislerini yenilediklerini belirten Club Magic Life Center Genel Müdürü Başak Erel, 'Ayrıca Sarıgerme Seno'nun yapımına başladık. 314 odalı tesis 2010'da hizmete girecek' dedi

Türkiye, Yunanistan, Mısır ve Tunus'ta 14 kulübüyle hizmet veren Club Magic Life, krize rağmen yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 20 milyon avro yatırımla bu yıl tüm tesislerini yenileyen Club Magic Life, Dalaman bölgesinde Seno adı ile ikinci tesis yatırımına başladı.     
Club Magic Life Sarıgerme Seno Imperial'in 2010 senesinde, 314 odası ile hizmete girmesi planlanıyor. 290 bin metrekarelik arazide 20 bin metrekare alana kurulacak Club Magic Life Sarıgerme Seno Imperial, zeytin, kızılçam ve pırnal meşesinden oluşan 4 bin 418 ağacın bulunduğu bir ormanda yer alacak.

Doğayla başbaşa tatil

Tesis doğal doku, kayalıklar ve yöresel bitkiler korunarak tamamlanacak. Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Sarıgerme koyuna kurulan ve İtalyanca'da körfez anlamına gelen Seno adlı tesiste doğayla uyumlu olarak tamamlanacak iki katlı bungalovlar, modern iç tasarımlarla birleştirilecek.
314 odanın 225'i A tipi standart, 12'si 1+1 veya 2+1 suit, 40'ı interconnecting oda olurken, 32'si de B tibi standart odadan oluşacak. Krize rağmen yatırıma devam ettiklerini söyleyen Club Magic Life Center Genel Müdürü Başak Erel, önümüzdeki yıl üç yeni tesis daha kuracaklarını bu tesislerden birinin Türkiye'de olacağını belirtti. Dalaman bölgesine yapılan yatırımlara hız veren Club Magic Life Sarıgerme kulübünü tamamen yenilerken, Kemer ve Marmaris kulüplerini de Single-Couple konsepti çerçevesinde restore etti.
Başak Erel, Antalya bölgesinin turizm yatırımları açısından doyuma ulaştığına dikkati çekerek, Club Magic Life'nin özellikle Dalaman bölgesine yatırım yaptığını belirtti. German Tur'a tahsis edilen Seno arazisinde çalışmayı yüzde 50-50 German Tur ile ortak yürüttüklerini ifade eden Erel, “Yatırıma krize rağmen devam ettik. Önümüzdeki sene 20. yılımız ve kendimize 20. yıl hediyesi yapmak istedik. Club Magic Life Sarıgerme Seno Imperial'i 2010 senesinde hayata geçireceğiz” dedi. Erel, mevcut Club Magic Life Sarıgerme Imperial kulübüne olan talebin her geçen yıl artmasının ve kapasitelerinin talebi karşılamakta zorlanmasının da bu bölgeye yatırım kararı almalarını sağladığını belirterek, “Sarıgerme tesisimizde yüzde 70'in üzerinde doluluğumuz var. Burası aksiyon fiyatı verme ihtiyacı duymadığımız tesislerimizden birisi. Türk misafiri de yapı itibariyle Dalaman bölgesini tercih ediyor” diye konuştu.  Tüm Magic Life'larda bu yıl yaptıkları yenileme yatırımının 20 milyon avro olduğunu ifade eden Erel, Türkiye'nin de bu 20 milyon avrodan önemli pay aldığını vurguladı.

300 bin kişi konakladı

Magic Life'a gelen misafirlerin yüzde 50'sini aileler, yüzde 35'ini çiftler, yüzde 15'ini de tek yetişkin grubun oluşturduğuna dikkati çeken Erel, bunun sonucunda 14 tesislerinin üçünü single ve çocuksuz yapma kararı aldıklarını, bunların Magic Life Marmaris, Kemer ve Tunus'taki Africana tesisi olduğunu bildirdi. Club Magic Life olarak Türkiye'deki hedeflerinin geçen seneki rakamları yakalamak olduğuna işaret eden Erel, “Geçtiğimiz sene tüm Magic Life'lerde 300 bin misafir ağırladık. Bunun yüzde 10'u Türk misafirlerdi. Bu seneyi sezon kısalmasına rağmen geçen sene rakamlarıyla kapatmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Başak Erel, krizde hedeflerini tutturmak için iki-üç katı efor harcamaları gerektiğini vurgulayarak, rezervasyon akışı böyle seyrederse hedeflerini tutturacaklarını anlattı.

Kıran kırana rekabet

Normal gelirlerin düşmesiyle üç aylık sezonda doluluğu artırmak amacıyla tur operatörlerinin haziran ayı için aksiyon ve özel fiyat istemeye başladığına işaret eden Erel, bu senenin kıran kırana bir sezon olacağını düşündüklerini vurguladı. Erel, “Misafir Avrupa'da da Türkiye'de de olsa aynı ürün seviyesindeki avantajlı ödemeli seçenekleri tek tek araştırıyor, en avantajlısını süzerek alıyor” dedi.
Başak Erel, Türkiye'nin erken rezervasyonda 9 yılda ciddi büyüklüğe eriştiğini ifade ederek, şöyle devam etti: “Türkiye'de eskiden mayısta erken rezervasyona çıkılırken şimdi şubat ayında çıkılmaya başlandı. Biz de bu sene mart ayında çıktık. Magic Life, erken rezervasyonda nisan sonunda geçen senenin nisan sonuna göre yüzde 20 artış kaydetti.” İçkide ÖTV indirimi istediklerini belirten Başak Erel, bu indirimin kısmende olsa sektörü rahatlatacağını söyledi.

‘Domuz gribi etkilemez'

Alman tur operatörü TUI'nin domuz gribi nedeniyle Meksika'ya gidecek uçaklardan büyük bir kısmını Türkiye'ye yönlendirdiğini söyleyen Başak Erel, “Domuzla alakalı bir ülke olmadığımız için domuz gribininin bizi etkileyeceğini düşünmüyorum. Bilakis, Mısır, Tunus ve Türkiye için avantaj olacağına inanıyorum. Kuş gribindeki gibi bir krizle karşılaşmayacağımızı düşünüyorum. Bu arada domuz gribi nedeniyle Yunanistan'daki tesisimizde de çok büyük farkılık olmadı” dedi. Domuz gribinden ziyade ekonomik krizin kendilerini daha çok etkileyeceğini vurgulayan Erel, ancak ülkenin krizi doğru yönlendirmesi durumunda Türkiye'nin avantajlı çıkabileceğini kaydetti. (Radikal)

Club Magic Life, Seno Imperial'ın yatırımına başladı

Alman seyahat devi TUİ, önümüzdeki yıldan itibaren Sarıgerme Koyu'nda Magic Life, Iberotel ve Robinson Club markalarıyla hizmet vererek bölgede turist profilini değiştirecek

Alman turizm devi TUİ, bünyesindeki Magic Life, Iberotel ve Robinson Club markalarıyla önümüzdeki yıldan itibaren Sarıgerme Koyu'nda dört tesisle hizmet vererek adeta koyu kapatacak. Magic Life zincirinin ilk tesisi Magic Life Sarıgerme'yi yenileyen grup bu sezon Robinson Club, önümüzdeki yıl ise yeni bir Magic Life açarak bölgedeki turist profilini değiştirecek. Grup, Sarıgerme Koyu'nda halihazırda, Iberotel markasıyla da hizmet veriyor. Magic Life Otelleri Genel Müdürü Başak Erel, Dalaman bölgesini en çok ziyaret edenler İngilizler. Bunu Ruslar ve daha sonra Almanlar izliyor. Ancak TUİ'nin yapacağı yatırımlarla bölgedeki turist dengeleri biraz değişecek. Almanlar 2. sıraya gelecek" dedi.

YÜZDE 10'U TÜRK
Erel, "Biz bu koyu TUİ koyu olarak adlandırmaya başladık. Toplamda dört Alman kulübününü yer alacağı bir koy olacak" diye konuştu. Sarıgerme tesisini yenilediklerini söyleyen Erel, Magic Life'ın herkes yatırımlarına ara verirken tüm tesislerde toplam 20 milyon euro yenileme yaptığını açıkladı. Krizde yurtdışı pazarlarda düşüşler yaşadıklarını kaydeden Erel, Alman pazarının Haziran itibariyle toparlanacağını düşünüyoruz. Rusya pazarında ise Nisan sonu itibariyle yüzde 50'ye varan düşüş gözlemleniyor." dedi. Erel, geçen sene 300 bin misafir ağıladıklarını bunların yüzde 10'unu Türk misafirlerin oluşturduğunu söyleyerek bu sene Türk misafir sayısının artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

350 ODALI SENO GELİYOR
Magic Life Sarıgerme tesisinin hemen yanında yer alan GermanTur'a ait 170 dönümlük arazide yüzde 50 ortaklıkla Magic Life Seno adı verilen 350 odalı yeni bir yatırım gerçekleştirecek. GermanTur'un başladığı ancak yarım kalan yatırım bu şekilde tamamlanarak Magic Life zincirine eklenecek.  (Sabah)


Geri Dön