Ekonomi

Esnaflar dikkat! Faizsiz kredi kira ve hibe desteği!

Salgın döneminde vatandaşın yaşadığı olumsuzlukların etkilerini yok etmeye çalışan yetkililer bu dönemde zorluk yaşayan esnaflar için önemli kararlara imza attı.Esnaflar için toplamda 83 milyarlık maddi destek sağlanmıştır

Salgın döneminde vatandaşın yaşadığı olumsuzlukların etkilerini yok etmeye çalışan yetkililer bu dönemde zorluk yaşayan esnaflar için önemli kararlara imza attı.

Esnaflar için toplamda 83 milyarlık maddi destek sağlanmıştır. Yapılması planlanan yeni destekler için ise yeni planlar gündeme alınmıştır. 2022 yılının Mart ayında koronavirüse ilişkin bir hayli yol alınmış olacak ve bu bağlamda bazı olumlu gelişmelerin de yaşanması gündeme geleceği ön görülmektedir.

Geçtiğimiz zamanlarda birçok defa esnaf salgın gerekçesi ile kapanmış ve kapanma döneminde, kira ödemek zorunda bırakılmıştı. Bu durumda geliri olmayan ve giderleri devam eden esnaflar çok ciddi bir maddi kayıp yaşamıştır. Esnafın pandemi sebebiyle yaşadığı bu zararıları karşılamak amacıyla hükümet  önemli çalışmalar yaptı. Kira desteğinin yanında faizsiz kredi ve hibeler olmak üzere toplamda 8.226 esnafa  ciro kaybı desteği verilmişti.

Ciro desteği sağlandı

Haber 24'te yer alan habere göre; Pandemi döneminde yiyecek ve içecek sektöründe faaliyet gösteren esnafa özel olarak ciro kaybı desteği sağlanmıştır. Şubat ayından itibaren mainimum 2 bin Türk Lirası'ndan maksimum 40 bin Türk Lirası'sı sınır olacak şekilde gelir kaybı oluşması halinde bu tutarın yüzde 3’ün verilmesi sağlanmıştır. 

Cumhurbaşkanlığı bütçe ve strateji başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 225 milyon Türk Lirası ödenek esnafa aktarılmıştır. 40 bin işletme bu tutardan faydalanırken toplamda 212 milyon 352 bin Türk Lirası ödeme aldı. Gelir idaresi tarafından belirlenen listeden 15 bin 339 tane işletmeye özel olarak toplamda 145 milyon 233 bin Türk Lira’lık ödeme yapılmıştır.

Esnafa kira desteği verildi

Esnafa bu dönemde gerçekleştirilen desteklerden biri de kira desteğidir. İşyerleri kira olan dükkanlar için; büyükşehirlerde 750 Türk Lirası, diğer şehirler için ise 500 Türk Lirası kira desteği sağlanmıştır. Gelir kayıp desteği kapsamında 1 milyon 78 bin tane esnaf, başvuruda bulunmuş ve 4 milyar 285 milyon Türk Lirası ödeme gerçekleştirilmiştir. Kira desteğinde 171 bin esnaf için 359 milyon 212 bin Türk Lirası ödemesi yapıldı.

Fırsatçı kiracılara dikkat! Hem kirasını ödemiyor, hem de..

Kiracının evi satılırsa ne olur?

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Rekor artış!