28 / 04 / 2024

Esnaflar kendi AVM'lerini oluşturmaya başladı!

Esnaflar kendi AVM'lerini oluşturmaya başladı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın    'Bakkallar dönüşsün ya da birleşip market açsın' önerisine uyan esnaflar kendi AVM'lerini oluşturmaya başladı. Esnaflar toptancıya değil, direkt tüketiciye satış yaparak nakit olarak rahatlayacak....



 İlk esnaf AVM'leri İstanbul, Bolu ve İzmir'de...   Küçük esnaflar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bakkallar dönüşsün ya da birleşip market açsın' sözlerine kulak verdi, kendi AVM'lerini oluşturmaya başladı. Alışveriş merkezlerine karşı rekabet gücü azalan küçük esnafı bir arada toplayacak AVM'lerin ilk örnekleri İstanbul, Bolu ve İzmir'de görüldü.

İstanbul'da biri Sancaktepe diğeri şžirinevler'de olmak üzere Osmanlı çarşı markasıyla iki ayrı AVM açan Osmanlı çarşı Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Hocaoğlu, bu AVM'lerin KOBİ'lerin biraraya gelerek perakende satış noktası oluşturdukları alanlar olduğunu ve ürün olarak bir evin ihtiyacı olan herşeyin bulunabildiği çarşılar olduğunu dile getirdi. Her iki AVM'ye de esnaftan büyük ilgi olduğunu ve doluluk oranlarının yüzde 90'ı bulduğunu anlatan Hocaoğlu şunları söyledi:

Fiyatlar daha uygun

'Sancaktepe 17 bin metrekare, şžirinevler 10 bin metrekare kiralanabilir alana   sahip. Kiralamada da en uygun fiyatları sunuyoruz. İstanbul'da 3 yerde daha bu tür KOBİ AVM'lerini hayata geçireceğiz. Ardından şehir dışına markamızı taşıyacağız. Burada esnaflar toptancıya değil, direkt tüketiciye satış yaparak nakit olarak rahatladıkları gibi, reklam vs harcamalarını da ortak karşılıyorlar. Bu durum tüketicinin de benzer ürünü yüzde 20 ile yüzde 80 arasında indirimli almasını sağlıyor.'

Mavi Cin Mayıs'ta açılıyor

İzmir'deki Mavi Cin AVM mayısta açılıyor. Dükkanların kirası 295 liradan başlıyor. 200 dükkan bulunan merkezin yüzde 98'i doldu. Proje Koordinatörü Ali Cevat Vural, esnafın gösterdiği ilgiden memnun olduklarını, maksatlarının küçük esnafı bir çatı altında toplayarak güç birliği yapmak olduğunu söyledi. Vural 'Burada terziden hırdavatçıya, manavdan kasaba kadar her türlü esnafı bulacaksınız' dedi.

Bolu Dağı Tüneli'nin açılmasından sonra işleri bitme noktasına gelen D-100 karayolundaki esnaflar, Bolu Dağı A.şž'yi kurdular, tünelin yan tarafından bulunan araziye alışveriş merkezi (AVM) yaptırıyorlar. Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Daylan, 75 milyon dolarlık yatırımda 50 bin metrekarelik bir AVM de planlandığını, yatırımın 2011 yılında tamamlanacağını açıkladı.

Bugün/Selma şžENOL


Geri Dön