28 / 04 / 2024

ESTA Construction 5 yeni proje için harekete geçti!

ESTA Construction 5 yeni proje için harekete geçti!

Mercedes-Benz’in Rusya’daki ilk fabrikasını 250 milyon Euro bedelle inşa edecek ESTA Construction aynı zamanda Türkiye'de yapacağı 5 yeni projesi için harekete geçti...



Mercedes-Benz’in Rusya’daki ilk fabrikasını Türk şirketi olan ESTA Construction inşa edecek. Yeni inşa edilecek tesis 250 milyon Euro'nun üzerine yatırım bedeline sahip. Bu tesis tamamlandığında Rusya'daki en büyük tesis olacak.


ESTA Construction, Mercedes-Benz'in Rusya'daki tesisinin inşaatına önümüzdeki Haziran ayında başlayacak. 18 ayında tamamlanacak tesisin ihalesine 9 firma katımıştı.


ESTA Construction Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demirbilek, "Mercedes-Benz gibi sektörün lideri bir şirketin bizleri tercih etmesi elbette çok gurur verici. Mühendislerimiz Mercedes-Benz ile bir yıla yakın dünya standartlarının çok üzerinde bir kalitede hazırlık çalışması yaptılar" dedi.


ESTA Construction 5 yeni proje için harekete geçti!

5 yeni proje için harekete geçti

Türkiye’de inşa etmeye başlayacakları projelerle ilgili müjde veren Demirbilek,  "2017 yılıyla birlikte Türkiye’de gayrimenkul alanında inşa edeceğimiz 5 büyük proje için de harekete geçmiş bulunuyoruz. 4’ü İstanbul, biri Marmaris’te olan projeler için 1 milyar doları aşkın yatırım yapacağız” dedi.


Rusya’da konut, stadyum, alışveriş merkezi projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Demirbilek, "Rusya Bakanlar Kurulu’nun Türk şirketlerine getirilen yasakları kaldırması oldukça hayati bir gelişme. Bu alınan kararla birlikte Türk inşaat sektörünün Rusya’da yılsonuna kadar geçtiğimiz yıla oranla yüzde 15’lik bir büyüme gerçekleştireceğini öngörüyoruz. Orta ve uzun vadede ise bu karar; Türk şirketlerinin Rusya’daki pazar paylarını, 2015 öncesindeki konumundan bile daha kuvvetli hale gelmesini sağlayacaktır” şekline açıklama yaptı. 


Hürriyet



Haber PR ajansı tarafından şu şekilde servis edildi


Dünyaca ünlü otomobil devi Mercedes-Benz’in Rusya’daki ilk fabrikasını ESTA Construction inşa edecek. 250 milyon avronun üzerinde bir yatırımla hayata geçirilecek tesis, 2018 yılının sonunda tamamlanacak.


Tüm dünyada inşa ettiği ikonik projelerle adından söz ettiren ESTA Construction yine bir ilke imza attı. Otomobil devi Mercedes-Benz, Rusya’da kuracağı ilk fabrikasını ESTA Construction’a emanet etti. 250 milyon avronun üzerinde bir yatırımla hayata geçirilecek proje,  Mercedes-Benz’in Rusya’da yapacağı en büyük yatırım olma özelliği taşıyor. ESTA’nın 2017 Haziran ayı itibari ile inşaatına başlayacağı tesis, 18 ay gibi kısa bir sürede teslim edilecek.


Bahattin Demirbilek: “ESTA Construction yine bir ilki başardı”

Yeni Mercedes-Benz fabrikasının yapımıyla ilgili konuşan ESTA Construction Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demirbilek, “ESTA Construction yine bir ilki başararak otomobil devi Mercedes-Benz’in Rusya’daki ilk fabrikasını inşa edecek. Mercedes-Benz gibi sektörün lideri bir şirketin bizleri tercih etmesi elbette çok gurur verici” dedi. Ayrıca Türkiye’de inşa etmeye başlayacakları projelerle ilgili de konuşan Demirbilek, “2017 yılıyla birlikte Türkiye’de gayrimenkul alanında inşa edeceğimiz 5 büyük proje için de harekete geçmiş bulunuyoruz” şeklinde konuştu.


Geri Dön