29 / 04 / 2024

Eston şžehir'de kişi başına 83 metrekare yeşil alan düşüyor!

Eston şžehir'de kişi başına 83 metrekare yeşil alan düşüyor!

Eston Yapı Tasarım Yönetmeni Mimar İlkay çorgundağ diyor ki; 'Bahçeşehir'in kuruluş konseptine sadık kalarak yemyeşil yatay yaşam alanları sunan Eston şžehir, İstanbul ve dünya geneli rakamlarının çok üzerinde bir yeşil alana sahip



Eston Yapı Tasarım Yönetmeni Mimar İlkay çorgundağ diyor ki; 'Bahçeşehir'in kuruluş konseptine sadık kalarak yemyeşil yatay yaşam alanları sunan Eston şžehir, İstanbul ve dünya geneli rakamlarının çok üzerinde bir yeşil alana sahip. Örneğin Eston şžehir 5. Kısım'da 3.660m2 nitelikli ortak yeşil alan var. Tüm bahçelerin yeşil alan toplamı ise 21.346m2. Projenin bu kısmında bahçeleri daha da geniş tuttuk. 495m2'lik bahçesi olan evler var. Eston şžehir 5. Kısım'da kişi başına ortalamada 83m2 yeşil alan düşüyor; bahçesi 495m2olan evimizde yaşayanlar ise ortak yeşil alan dışında kişi başı ortalama 123m2 'lik bir yeşil alana sahip oluyorlar. Bu oran İstanbul'da kişi başına düşen yeşil alan miktarının tam 13 katı.'

Eston şžehie, yeşile ve bahçeye sahip çıkıyor

Eston Yapı Genel Müdürü Kaan Yücel, 'Bahçeşehir'in konut kültürü değişime uğradı. Ama biz Eston şžehir'de Bahçeşehir'in ruhunu bozmadan yatay yapılaşmaya sahip çıkıyoruz. çok katlı bina yapmak elbette çok daha karlı ama biz yüksek bina yapmamaya özen gösteriyoruz. Eğer yeşilden uzak, yüksek binada oturmak istenirse, şehrin eski yerleşim yerlerinde çok daha fazla seçenek mevcut. Biz Bahçeşehir'de sakinlerimize doğadan kopmadan yılın her günü bahçe keyfi yaşama şansı tanıyoruz' diye konuşuyor.

İstanbul yeşile hasret

İstanbul'un her bölgesi betona boğulurken, kuruluş konsepti bahçeli evlerden oluşan bir uydukent projesi olmasına rağmen Bahçeşehir'de de betonlaşmanın hızla arttığı görülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da kişi başına düşen yeşil alan miktarının 6.4m2 olduğunu belirtiyor. Dünyadaki büyük metropollere kıyasla İstanbul, bu bağlamda sınıfta kalıyor çünkü kişi başına Stockholm'de 87.5m2, Amsterdam'da 45.5m2, Roma'da 45.3m2, New York'ta 29.İm2 ve Londra'da da 26.9m2 yeşil alan düşüyor.

Doğa içinde karlı bir yatırım

Kasım ayında Eston şžehir 5. Kısım'ın satışları başladı. 54.399m2 lik geniş arazi üzerinde inşa edilmekte olan 5. Kısım'da, 7'si müstakil, 40'ı ikiz villa olmak üzere sadece 87 ev yapılıyor. Projenin bu kısmında fitness salonu ve kafeden oluşan kapalı tesisin yanı sıra, açık fitness alanı, yürüyüş koşu parkuru, basketbol sahası, oyun alanı ve 340m2'lik geniş bir yüzme havuzu da bulunacak. Dış yüzeyleri ahşap kaplamayla yenilenmiş,   mimarisi kış bahçeleriyle     zenginleştirilmiş dört mevsim bahçe keyfi sunan Eston  şžehir 5. Kısım'ın metrekare fiyatları şu anda son derece avantajlı. Projede dubleks villaların metrekaresi ortalama 3.250 TL'den satılacak.
Habertürk

http://www.estonsehir.com/

0212 850 20 20


Geri Dön