28 / 04 / 2024

Esyem Adapazarı'nın ticari ve iktisadi bütünlüğü satılıyor!

Esyem Adapazarı'nın ticari ve iktisadi bütünlüğü satılıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Esyem Adapazarı’nın ticari ve iktisadi bütünlüğünü satmak üzere ihale açtı



Satışa ilişkin duyuru Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Duyuruya göre, TMSF’nin Esyem Eskişehir Yem Sanayi A.Ş. amme borçlusundan haczedilen gayrimenkuller ve menkullerden (makine teçhizat, demirbaş) oluşturulan, Esyem Adapazarı Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle, cebri icra yoluyla haciz, rehin gibi yasal takyidatlardan ari olarak ihale şartnamesinde belirtilen kayıt ve şartlarla satılacak. Muhammen bedeli 3 milyon 600 bin lira olarak belirlenen satışta, katılımcılardan 360 bin lira tutarında geçici teminat bedeli alınacak.

-İHALE GÜNÜ, SAATİ VE YERİ-

İhale, 2 Kasım 2010 tarihinde saat 11.00’de TMSF’de kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle gerçekleştirilecek ve kurulun onayı ile sonuçlandırılacak.

Satış komisyonu, kapalı zarfla teklif veren katılımcılar arasından açık artırma aşamasına katılmaya hak kazananların kısa listesini oluşturacak.

Kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif üzerinden ihaleye açık artırma ile devam edilecek.

Kurul, en yüksek teklifin muhammen bedelin altında kalması halinde, açık artırma aşamasında en yüksek ilk üç teklifi veren mali teklif sahibi arasında, ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesi yönünde karar alabilecek.

Kurulun ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık, 5 Kasım 2010 tarihinde saat 11.00’de Fon’da gerçekleştirilecek. İhaleye katılmak isteyenler şartnameyi TMSF’den temin edebilecek.

-TİCARİ VE İKTİSADİ BÜTÜNLÜĞÜN KAPSAMI-

TMSF’nin 14 Ocak 2010 tarihli kararı ile oluşturulan, Esyem Adapazarı Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, borçluya ait olup, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri uyarınca haczedilen, Esyem Adapazarı Yem Fabrikasının faaliyetini sürdürmesi için gerekli olan gayrimenkuller ve menkullerden (makina, teçhizat, demirbaş) oluşmakta.
AA


Geri Dön