Konut

Etem Özçelik: MOBSAD'ın önerisini destekliyoruz

MODOKO Başkanı  Etem Özçelik, MOBSAD Başkanı Nuri Gürcan'ın mobilya sektörü ile ilgili yaptığı öneriyi desteklediklerini söyledi

MODOKO Başkanı  Etem Özçelik, Mobilya sektörünün sorunlarının aşılması için İTO Mobilya Komitesi toplantısında MOBSAD Başkanı Nuri Gürcan'ın önerdiği "mobilya sektörünün sorunlarını kamuya çok iyi anlatma gerekçesiyle, bir komisyon kurulması önerisini destekliyoruz" dedi. İTO'nun Mart 2010'da yapılacak zümre toplantısı hazırlığı için İTO Kandilli Tesisleri'nde bir araya gelen Mobilya Komitesi'nin toplantısı Meclis Üyeleri, Komite Üyeleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantı sonrası bir değerlendirme yapan MODOKO Başkanı Etem Özçelik, 2009 yılında küresel krizden dolayı sektörümüz yoğun olarak gündemdeydi ve sorunlarımızı daha iyi anlatabiliyorduk. Bunu sürekli hale getirmek için İTO, İSO yetkilileri, dernekler ve bizlerin içerisinde olduğu bir komisyon kurulması iyi olacaktır" dedi.

Mobilyacıların 2010 yılı taleplerine değinen Özçelik, "tüketicimiz artık yerli malına güvenmeli ve yerli mobilyayı tercih etmeli. Ülkemizde her türlü mobilyanın en kalitelisi üretiliyor. Bunu önümüzdeki yılların tanıtım stratejilerinde ele almalıyız. Geçtiğimiz yıl ihracatta ve iç pazarda düşüş yaşadık. Bunu artırmak için sektörün dinamikleri neler yapabilir, kurulması önerilen komisyonun öncelikli işi bu olmalıdır. Önemli konulardan birisi de mobilya üreticisinin kullandığı ağaç, kumaş, boya vb. hammaddedeki KDV oranlarının yüksek olması. Bunun düşürülmesi de taleplerimiz arasında yer alıyor" dedi.  

MODOKO Başkanı Etem Özçelik, şubat ayı başında İstanbul'da düzenlenecek sektörün önemli bir fuarı olan İMOB'a, MODOKO'nun hazırlıklarının da hızla devam ettiğini belirtti. Fuara kriz bahanesi olmadan firmaların katılmasının önemine değinen Özçelik, fuarlar bir vitrin olarak çok önemli" dedi. Özçelik, 2010 yılının mobilya sektörü için umut verici işaretlerinin geldiğini de sözlerine ekledi.

--

MODOKO Başkanı Etem Özçelik, Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD) Başkanı Nuri Gürcan'ın "mobilya sektörünün sorunlarını kamuya çok iyi anlatma gerekçesiyle bir komisyon kurulması" önerisini desteklediklerini bildirdi

MODOKO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Ticaret Odasının (İTO) Mart 2010'da yapılacak zümre toplantısı hazırlığı için İTO Kandilli Tesisleri'nde bir araya gelen Mobilya Komitesi'nin toplantısı; meclis üyeleri, komite üyeleri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Etem Özçelik, toplantıya ilişkin değerlendirmesinde, geçen yıl küresel krizden dolayı sektörün yoğun şekilde gündemde olduğunu, sorunlarını daha iyi anlatabildiklerini, bunu sürekli hale getirmek için İTO, İstanbul Sanayi Odası (İSO) yetkilileri, dernekler ve kendilerinin de içerisinde bulunduğu bir komisyon kurulmasının iyi olacağını ifade etti.

Özçelik, mobilya sektörünün sorunlarının aşılması için İTO Mobilya Komitesi toplantısında MOBSAD Başkanı Nuri Gürcan'ın "mobilya sektörünün sorunlarını kamuya çok iyi anlatma gerekçesiyle bir komisyon kurulması" önerisini desteklediklerini bildirdi.

Tüketicinin artık yerli malına güvenmesi ve yerli mobilyayı tercih etmesi gerektiğini belirten Özçelik, 2010 yılı hedeflerine ilişkin olarak şunları kaydetti:

"Ülkemizde her türlü mobilyanın en kalitelisi üretiliyor. Bunu önümüzdeki yılların tanıtım stratejilerinde ele almalıyız. Geçtiğimiz yıl ihracatta ve iç pazarda düşüş yaşadık. Bunu artırmak için sektörün dinamikleri neler yapabilir? Kurulması önerilen komisyonun öncelikli işi bu olmalıdır. Önemli konulardan birisi de mobilya üreticisinin kullandığı ağaç, kumaş, boya ve benzeri ham maddedeki KDV oranlarının yüksek olması... Bunun düşürülmesi de taleplerimiz arasında yer alıyor."
AA