Kripto Paralar

Ethereum 35 bin dolara ulaşacak! Kripto para yatırımcıları dikkat! Uzman isim açıkladı! 

Kripto paralarda Nisan ayında düşüşler başladı. Peki kripto paraları neler bekliyor? Bitcoin ve Ethereum değerlenecek mi? İşte ayrıntılar... Mart'ın son günlerinde 48 bin doların üzerine yükselerek, sene içindeki en yüksek seviyesini gören Bitcoin, Nisan'da sert geriledi

Kripto paralarda Nisan ayında düşüşler başladı. Mart'ın son günlerinde 48 bin doların üzerine yükselerek, sene içindeki en yüksek seviyesini gören Bitcoin, Nisan'da sert geriledi. 

5 Nisan'dan bu güne düşüş trendinde olan Bitcoin, genel olarak 40 bin dolar pivot seviyenin üzerinde tutunmaya çalışsa da 26 Nisan tarihinde 37 bin 702 dolara kadar düşerek,  aylık bazda en düşük seviyesini kaydetti. Bitcoin, Nisan'da yüzde 15'lik bir değer kaybı yaşadı. 

38 BİN DOLAR KRİTİK SEVİYE 

Son günlerde 40 bin dolar psikolojik seviyeyi aşağı yönlü şekilde kıran Bitcoin, 38 bin dolar desteğinin de altına düşerek, yatırımcıların tedirgin olmasına neden oldu. Bitcoin bugün 38 bin 587 dolar seviyesinden işlem görürken, analistler, 38 bin dolar seviyesinin altında kalması halinde fiyatın hızla düşeceğine dikkat çekiyor.

Peki kripto para piyasalarını neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

 

ETHEREUM BALİNALARI SATIŞTA

Bitcoin'den sonra en yüksek hacimli ikinci dijital varlık olan Ethereum’un fiyatı 26 Nisan tarihinde 3 bin dolar  pivot seviyeden 2 bin 767 dolara düşerek yüzde 6’dan fazla değer kaybı yaşadı. Ethereum bugün 2 bin 833 dolardan işlem görürken, aylık bazda fiyat hareketleri değerlendirildiğinde Ethereum yatırımcısına yüzde 13.88 oranında kayıp yaşattı. 

Kripto para analizi yapan WhaleStats tarafından açıklanana göre, Ethereum balinaları son 24 saatte satış yapmaya başladı Elde edilen rakamlara bakıldığında ilk 100 Ethereum cüzdanından 783 bin doların üzerinde çıkış yaşandığı belirlendi. Aynı zamanda  Ethereum balinaları 1,9 milyon dolardan fazla USD Coin, 283 bin dolardan fazla Binance USD ve 122 bin dolardan fazla Tether alımı gerçekleştirdi. 

ETHEREUM İÇİN 35 BİN DOLAR ÖNGÖRÜSÜ 

Diğer taraftan İngiliz dev banka Standard Chartered’ın kripto para araştırma lideri Geoffrey Kendrick, Ethereum fiyatının uzun vadede 35 bin dolar hedefini görebileceğini vurguladı. Kendrick, kripto para birimlerinde gerçekleşen gerilemeye karşın kurumsal fonların kripto sektörüne aktığına dikkat çekti. 

BİTCOİN'DE 100 BİN DOLAR HEDEFİ TUTTURULAMADI 

Milliyet'te yer alan habere göre; ayrıca Kendrick Eylül'de yaptığı analizde Bitcoin fiyatının 2022'nin başlarında 100 bin dolara yükseleceğini açıklamıştı. Bitcoin, geçen sene Kasım'da 69 bin dolara ulaşarak, bütün zamanların rekorunu kırdı ancak bu tarihin ardından ayı piyasasına girdi.  Bitcoin bu senenin başı için öngörülen 100 bin dolar hedefini tutturamadı. 

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 3-4 Mayıs'ta yapılacak olan toplantıda politika faizini 50 baz puan artırması öngörülüyor. Fed’in parasal sıkılaşmaya  yönelmesiyle kripto para ve hisse piyasaları üzerindeki satış baskıları da çoğaldı. Doların küresel çapta güçlenmesiyle, dijital varlıklarda aşağı yönlü hareketler yaşanıyor.  

Bir anda dolar kıtlığı yaşayacaklar! Merkez Bankaları resmen açıkladı

Bakan Bilgin yarın açıklıyor. 1 Mayıs emekli maaş zammı sürpriz detayı ortaya çıktı! En düşük emekli maaşı kaç TL olacak

KPSS şartsız, 8 bin lira maaşla bekçi alımı başladı! Bekçilik başvuru ücreti ne kadar?