29 / 04 / 2024

Etimesgut'a yeni tesisler inşa ediliyor!

Etimesgut'a yeni tesisler inşa ediliyor!

timesgut Belediyesi, yaklaşık 15 bin kişinin yaşadığı ve yakın zamanda nüfusu 35 binin üzerine çıkacak olan TOKİ Yapracık konutlarına kapalı pazaryeri ile zabıta karakolu ve aile hekimliği inşa ediyor.




Etimesgut Belediyesi, yaklaşık 15 bin kişinin yaşadığı ve yakın zamanda nüfusu 35 binin üzerine çıkacak olan  TOKİ  Yapracık konutlarına kapalı pazaryeri ile zabıta karakolu ve aile hekimliği inşa ediyor. Başkan Demirel, çalışmalara başladıklarını ve kısa sürede tamamlayarak hizmete açacaklarını söyledi. 


YATIRIM İÇİN İLK KAZMA VURULDU 

Etimesgut Belediyesi, 29 Mart seçimlerinin ardından Büyükşehir Yasasıyla birlikte bağlanan yeni mahallelerde yatırımlarını sürdürüyor. Belediye, Yukarı Yurtçu Mahallesi'nde bulunan ve TOKİ Yapracık olarak adlandırılan bölgeye içerisinde kapalı pazaryeri, zabta noktası ve aile hekimliği binasının olacağı kompleks inşa ediyor. Toplu konutlarda yaşayanların rahatlıkla ulaşabileceği bir alana yapılan yatırım için ilk kazma vuruldu. Etimesgut Belediyesi, yaklaşık 4.500 metrekare alan üzerine inşa edilecek tesisler için hafriyat çalışmalarına başladı. Projenin kısa sürede tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. Projenin en önemli ayağını mahallenin büyük ihtiyacı olan kapalı pazaryeri oluşturuyor. Mahalle sakinleri Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'i ziyaretlerinde bu sıkıntılarını iletmiş, Başkan Demirel de Pazar sözü vermişti. Pazar yeri, mahalle sakinlerine taze ve ucuz sebze-meyve ihtiyacını karşılayacak. 


ZABITA KARAKOLU ESNAFI DENETLEYEREK HALKIN HUZUR VE GÜVENLİĞİNİ DE SAĞLAYACAK 

Etimesgut Belediyesi, hem pazaryerinin güvenliği hem de mahalleden gelen istek ve ihtiyaçlara cevap verebilmek için Pazar yerinin yanına zabıta karakolu inşa ediyor. Zabıta karakolu esnafı denetleyerek halkın huzur ve güvenliğini de sağlayacak. Mahallede aile hekimliği için çalışma alanı olmaması nedeniyle vatandaşlar büyük sıkıntı yaşarken, projeyle bu sorun da çözülecek. 

Etimesgut Belediyesi Aile Hekimliği için yeni zabıta karakolunun üst katında bir çalışma alanı inşa ediyor. Binanın tamamlanmasının ardından ilgili kurum ve kuruluşlara devredilerek vatandaşların bu mağduriyeti de önlenecek. 



Haber Vaktim


Geri Dön