12 / 05 / 2024

Euro bugün ne kadar? 1 Euro kaç TL oldu? 9 Temmuz 2023 Euro kaç lira?

Euro bugün ne kadar? 1 Euro kaç TL oldu? 9 Temmuz 2023 Euro kaç lira?

Euro'nun ne kadar olduğu yatırımcılar tarafından merakla sorgulanıyor. Peki, Euro bugün ne kadar? 1 Euro kaç TL oldu? 9 Temmuz 2023 Euro kaç lira? İşte detaylar...



Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı sonrası peş peşe rekor tazeleyen euro/TL kuru yakından takip ediliyor. Vatandaşlar ''Euro bugün ne kadar? 1 Euro kaç TL oldu? 9 Temmuz 2023 Euro kaç lira?'' sorularına yanıt arıyor. 

Haftanın son gününde euro/TL kuru milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. Merkez Bankası faiz kararı ile artış gösteren euro/TL kuru  ekonomi gündeminden düşmüyor. Euro/TL kuru yurt içi piyasalarının kapalı olduğu pazar günü araştırılıyor.

Euro/TL bugün alış fiyatı 28,561 TL, satış fiyatı ise 28,668 TL'den işlem görüyor. Euro dolar paritesi 1,0939 bandında hareket ediyor. Aynı dakikalarda dolar/TL kuru da 26,110 TL, satış fiyatı ise 26,145 TL seviyesinde.

Euro bugün ne kadar? 1 Euro kaç TL oldu? 9 Temmuz 2023 Euro kaç lira?

AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI 

Avrupa Merkez Bankası faiz kararı piyasalar tarafından merakla bekleniyor. Bu kapsamda Avrupa Merkez Bankası (ECB) piyasa beklentilerine paralel olarak faizleri 25 baz puan arıttırmıştı. Faizleri 22 yılın zirvesine çıkaran banka daha fazla faiz artışı yapılacağı sinyali verdi.

Banka bu yıl için enflasyon tahminini arttırırken büyüme tahminini aşağı çekti.

Öte yandan ECB Başkanı Lagarde enflasyondaki belirsizliklere vurgu yaparak "Temmuz ayında faiz artırımı çok olası" mesajı verdi.

Avrupa Merkez Bankası'nın Haziran ayı faiz kararı paralel olarak gecelik mevduat faizini yüzde 3,50'ye çıkardı, bu 20 seneden uzun sürenin en yüksek seviyesi olmuştu.

Refinansman faizi yüzde 4'e, marjinal fonlama faizi yüzde 4,25'e yükseltildi. Bu durumda banka yüksek enflasyonla mücadele kapsamında faiz artış döngüsüne 8'inci toplantıda da devam etti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin harcamaları 761,7 milyar TL'yi bulacak! 179 bin konutun inşasına başlandı!

Yeni zamlı memur maaşları kalem kalem açıklandı! Öğretmen, polis, doktor, mühendis maaşları kaç TL oldu? İşte o rakamlar

Emeklilere yeni müjde gelecek mi? En düşük emekli maaşı 10 bin TL olacak mı? Gözler Meclis'te!


Geri Dön