Ekonomi

Euro gümbür gümbür geliyor! 1 Euro'nuz bile olsa hiç fark etmez bakmadan geçmeyin! İşte Euro'da son durum 12 Eylül 2022!

Euro yatırımcıları Euro'daki son durumu merak ediyor ve araştırıyor. Peki Euro ne kadar oldu? Euro yükseldi mi? 1 Euro ne kadar? İşte merak edilen soruların yanıtları...Söz konusu karardan sonra açıklama yapan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, enflasyonda yakın bir zamanda  artış beklediklerini bu sebebple önden faiz artışlarının devam edeceğini söyledi

Avrupa Merkez Bankası perşembe günü saat 15:15'te merakla beklenen faiz kararını açıklamasından kısa bir süre sonra Euro yükselmeye başladı. Söz konusu karardan sonra açıklama yapan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, enflasyonda yakın bir zamanda  artış beklediklerini bu sebebple önden faiz artışlarının devam edeceğini söyledi. Söz konusu bu kritik değerlendirme euronun seyrinin yukarı olacağının sinyallerini de verdi. 

Enflasyon oranlarını düşürme konusunda kararlı olan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, faiz artışlarının arkasının geleceğini dile getirdi. Yapılan bu konuşmalar ve gelişmeler euro kurunda da artışı sağladı.

Peki Euro ne kadar oldu? Euro yükseldi mi? 1 Euro ne kadar? İşte merak edilen soruların yanıtları...
 

EURO'DA NELER OLUYOR?

Euro kuru 2022 yılı içerisinde dolar karşısında yüzde 12 değer kaybetti ve geriledi. Euro dolar paritesi 0,98 seviyesine kadar düşerken perşembe günü açıklanan ve merakla beklenen faiz kararının hemen ardından euro gücünü geri topladı ve 1 seviyesinin üzerine yükselerek 1,01 seviyesilerine kadar yükseldi.

Geçtiğimiz hafta içinde euro dolar paritesinin etkisi ile 18 seviyelerinin altına kadar gerileme yaşayan euro bugün karar sonrasında 18,43 seviyesine çıkarak 3 haftanın zirvesini de görmüş oldu.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde’ın perşembe günü, enflasyon artacak ve önden yüklemeli faiz artışına devam edeceğiz açıklaması piyasalarda gelecek toplantı için de 75 baz puanlık faiz artışı beklentilerine sebep oldu.

Geçtiğimiz gün Avrupa Merkez Bankası (ECB) merakla beklenen politika faizlerini açıkladı ve  ilk defa 75 baz puan artırırken, şahin duruşun enflasyon ile mücadele sonlanana kadar süreceği mesajları da verildi.

Fed Başkanı Jerome Powell da yaptığı konuşmasında enflasyonu düşürme konusunda kararlı olduklarını dile getirerek, "İş bitene kadar devam etmeliyiz" değerlendirmesini yaptı.

EURO NE KADAR OLDU? 

Euro kuru bugün alış fiyatı 18,38 lira, satış fiyatı ise 18,50 TL seviyelerinde işlem görüyor. 
 

Dolarda ne fırtına ne de kasırga resmen kıyamet geliyor! Kaçınılmaz sonu Selçuk Geçer açıkladı! Hemen bakın!

Emekli promosyonunda son dakika depremi geldi! Ne 5.000 ne 7.500! Hemen 10 bin lira promosyon veren bu bankaya koşun!

TOKİ'den ev almak isteyen emekliler, gençler, asgari ücretliler dikkat! Hemen bu son dakika gelişmesine bakın!