Ekonomi

Kıyıda köşede eurosu olanlar bakmadan geçmeyin! Euro kuru atağa geçti...

Euro kuru son dakika gelişmeler yatırımcılar ve döviz almak isteyenler tarafından takip ediliyor. Son zamanlarda düşüşe geçen euro kuru bugün atak yaptı. İşte son dakika euro kuru 30 Eylül 2022... Euro dolar paritesi 20 yıl aradan sonra ilk kez 0,95 seviyesine düştü

Euro kuru güçlenen dolar karşısında son zamanlarda dip seviyelere kadar geriledi. Euro dolar paritesi 20 yıl aradan sonra ilk kez 0,95 seviyesine düştü. Bugün ise euro dolar paritesi 0,98 seviyesine yükseldi. Euro bugün resmen atağa geçerek yukarı yönlü hareket ediyor.

EURO KURU ATAĞA GEÇTİ

Euro/TL kurunda son dakika gelişmeler merak ediliyor. Son zamanlarda dolar karşısında değer kayıpları ile gündeme gelen euro bugün atağa geçti.

Euro kurunda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Euro kuru tüm baskılara karşın yükselişi sürdürüyor. Euro/TL kuru dün alış 18,05 TL, satış fiyatı ise 18,07 TL seviyesinde işlem görürken, Euro/TL kuru bugün alış fiyatı 18,11 TL, satış 18,23 TL seviyesinden işlem görüyor. 

 
Euro dolar paritesi ise 0,98 seviesine ulaştı. Geçtiğimiz günlerde 0,95 seviyesine kadar düşerken bugün resmen euro dolar karşısında atağa geçti ve yükselişine devam ediyor.

EURO KURUNDA SON DURUM

Avrupa'nın farklı ülkelerinde enflasyondaki yukarı yönlü eğilimin sürdüğü gözlemlenirken, Avrupa Merkez Bankası cephesinden sıkılaşma mesajlarının ardı arkası kesilmiyor.

AMB Başkanı Christine Lagarde Çarşamba günü Frankfurt'ta yaptığı konuşmada enflasyon orta vadede yüzde 2'lik hedefe ulaşana kadar faiz artışlarının gelecek birkaç toplantıda daha devam edeceğini söyledi.

Fiyat istikrarının AMB'nin önceliği olduğunu söyleyen Lagarde "Gereken neyse yapacağız. Bu da faiz oranlarının birkaç toplantıda daha artması demek. diyerek faizleri artırmayı düşündüklerini tekrar dile getirdi.

Bu durum karşısında euro kurunda yükselişlerin yaşanması bekleniyor. 

 

KUR KORUMALI MEVZUAT SİSTEMİ DEĞİŞTİ

Kur korumalı mevduat hesabında tüzel kişiler açısından değişiklik yapıldı.

Merkez Bankası'nın yeni düzenlemesiyle şirketler ve tüzel kişiler, 31 Aralık 2021 ile 30 Eylül 2022 tarihleri arasındaki herhangi bir tarihte bankalarda mevcut olan dolar, euro ya da sterlin hesaplarını Türk lirasına çevirebilecek. 

Dolar, Euro ve Sterlin'i olanlar dikkat! Kur korumalı mevduat sistemi değişti

Euro'yu tahtından eden dolar, sterline de acımadı! Dolarda son durak neresi!