Kent Haberleri

Elimizdeki euroları bozduralım mı? Net tarih açıklandı! Euro fırlayacak! 1 eurosu bile olanlar hemen bakın

Dolar kuru geçtiğimiz hafta 19 TL seviyesini gördü. Şahinleşen dolar kuru karşısında euro gittikçe değer kaybediyor. Euro dolar paritesi bugün 0,97 seviyesinde güne başladı. Bu düşüş karşısında yatırımcılar ''elimizdeki euroalarımızı bozduralım mı?'' sorusun yanıtını araştırmaya başladı.Euro, şahinleşen dolar kuruna karşı değer kaybetmeye devam ediyor

Euro kuru 10 Ekim 2022 Pazartesi günü, milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor. Euro, şahinleşen dolar kuruna karşı değer kaybetmeye devam ediyor. Yatırımcılar euro yükselecek mi, düşecek mi? Elimizdeki euroları bozduralım mı sorusunun yanıtını merak edip araştımalara başladı.

Fed'in faiz kararı sonrasında dolar kuru yükselişe geçerken euro değer kaybetti. Dolar endeksinin 114 dolara kadar yükselmesi ile tüm para birimleri değer kaybına uğradı. Başta uro olmak üzere gelişmiş ülkelerin para birimleri tek te değer kaybetti.  Bugün euro dolar karşısında 0,97 seviyesinde değerleniyor. 

Peki euro ne olacak? Euro yükselecek mi, düşecek mi? Elinde 1 eurosu bile olanlar hemen bakın...

EURO FIRLAYACAK

Euro’nun dolar karşısındaki değerinin gelecek altı ay daha bu seviyelerde yatay hareket etmesi bekleniyor.

Analistlere göre bu yıl ABD doları karşısında yüzde 12 değer kaybeden euronun en azından gelecek 6 ayda bu seviyede kalmaya devam etmesi öngörülüyor.

Gelecek 1 yılda ise euro dolar paritesinin 0,99 civarından 1,03'e toparlanması bekleniyor.

 

EURO KURUNDA SON DURUM 10 EKİM 2022

Euro kurunda son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Euro kurunda son durum milyonlarca kişi tarafından haftanın işl işlem günü olan 10 Ekim 2022 pazartesi günü merak ediliyor.

Euro kuru bugün alış fiyatı 18,07 TL, satış fiyatı 18,13 TL seviyesinden satıılıyor.

PİYASALARDA BU HAFTA NELER OLACAK?

 Bu hafta küresel piyasalarda izlenecek verilerin başında Fed'in toplantı tutanakları ve ABD'de enflasyon rakamları var.

IMF'nin Dünya Ekonomik Görünüm Raporu yine önümüzdeki günlerde küresel piyasalarda yakından takip edilecek verilerden biri olurken iç piyasada ise işsizlik verileri, konut satış rakamları ve Merkez Bankası'nın piyasa katılımcıları anketi takip edilecek.

11 Ekim 2022 Salı Uluslararası Para Fonu (IMF) Dünya Ekonomik Görünüm raporunda küresel büyüme tahminleri açıklanacak. Bilindiği üzere IMF Temmuz ayında 2022 ve 2023 için küresel büyüme tahminlerini düşürmüş ve IMF  Başkanı Kristalina Georgieva geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak küresel ekonomide resesyon risklerinin arttığı uyarısında bulunmuştu.

 

ABD Merkez Bankası'nın Eylül ayına ait toplantı tutanakları açıklanacak

13 Ekim 2022 perşembe günü ABD'den gelecek Eylül ayı enflasyon rakamı takip edilecek.

11 Ekim 2022 salı günü yine önemli bir veri olan İngiltere'de işsizlik verileri takip edilirken, 12 Ekim 2022 çarşamba günü Euro Bölgesi ve İngiltere'de sanayi üretimindeki hareket piyasaları etkileyecek.

Haftanın son gününde ise (14 Ekim 2022 Cuma)  piyasalar Euro Bölgesi'nden gelecek dış ticaret dengesiyle ilgili veriler yakından takip edilecek 

Euro’da çöküş devam ediyor! Analistler ise Euro’nun tavan yapacağı tarihi açıkladı! Elinde Euro olanlar dikkat

Euronun fırlayacağı net tarih resmen açıklandı! Nefesler kesildi! Euro yatırımı yapanlar bakmadan geçmeyin