Ekonomi

Eurosu olanlar dikkat! Kritik gelişme sonrası euro ne kadar oldu? 1 euro kaç TL?

Euro yatırımcıları ve vatandaşların merakla beklediği Avrupa Merkez Bankasının kritik faiz kararı geçtiğimiz gün açıklandı. Peki Euro ne kadar oldu? Euro yükseldi mi? İşte detaylar...Kritik kararın ardından euronun ne kadar olduğunu merak edenler euro ne kadar oldu? sorusuna yanıt arıyor

Geçtiğimiz gün Avrupa Merkez Bankası'nın kritik faiz kararı belli oldu. Kritik kararın ardından euronun ne kadar olduğunu merak edenler euro ne kadar oldu? sorusuna yanıt arıyor. Elinde 1 eurosu bile olanları yakından ilgilendiren kritik karar sonrasın euro yükselişe geçti. Peki euro bugün kaç TL, ne kadar oldu? Hemen bakın...

Avrupa Merkez Bankası perşembe günü saat 15:15'te  faiz kararını açıklamasından kısa bir süre sonra euro kuru yükselişe geçti. Kararın hemen ardından açıklama yapan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, enflasyonda yakın bir zamanda  artış beklediklerini bu sebebple önden faiz artışlarının devam edeceğini belirtti. Bu kritik değerlendirme euronun seyrinin yukarı olacağının sinyallerini verdi. 

Enflasyon oranlarını düşürme konusunda kararlı olan Lagarde, faiz artışlarının arkasının geleceğini bildirdi. Yapılan bu konuşmalar ve gelişmeler euro kurunda artışı sağladı.

Peki, euro bugün ne kadar? Euro kurunda son durum ne oldu? Euro kuru 2022 neler oluyor? Son dakika 11 Eylül 2022 euro kuru...

11 EYLÜL EURO KURUNDA NELER OLUYOR?

Euro kuru 2022 yılı içerisinde dolar karşısında yüzde 12 değer kaybederek geriledi. Euro dolar paritesi 0,98 seviyesine kadar düşerken perşembe günü açıklanan  faiz kararının hemen ardından euro gücünü geri topladı ve 1 seviyesinin üzerine yükselerek 1,01 seviyesilerine kadar çıktı.

Bu hafta içinde euro dolar paritesinin etkisi ile 18 seviyelerinin altına kadar gerileme yaşayan euro bugün karar sonrasında 18,43 seviyesine çıkarak 3 haftanın zirvesini gördü.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde’ın perşembe günü, enflasyon artacak ve önden yüklemeli faiz artışına devam edeceğiz açıklaması piyasalarda gelecek toplantı için de 75 baz puanlık faiz artışı  beklentisine neden oldu.

Geçtiğimiz gün Avrupa Merkez Bankası (ECB) politika faizlerini açıkladı ve  ilk defa 75 baz puan artırırken, şahin duruşun enflasyon ile mücadele sonlanana kadar süreceği mesajını verildi.

Fed Başkanı Jerome Powell da yaptığı konuşmasında enflasyonu düşürme konusunda kararlı olduklarını belirterek, "İş bitene kadar devam etmeliyiz" değerlendirmesinde bulundu.

EURO BU KADAR OLDU! HEMEN BAKIN...

Kritik kararın ardından 18,43 seviyesine kadar yükselen euro tekrar değer kazandı. Pazar gününde euro ne kadar? Euro bugün kaç TL oldu? Euro bugün ne kadar? sorularını merak edenler için euro kuru yurt dışı piyasalarda ne kadar olduğu belli oldu.

Euro kuru bugün alış fiyatı 18,32 lira, satış fiyatı ise 18,38 TL seviyelerinde işlem görüyor. Euro dolar paritesi ise aynı dakikalarda 1,0041 seviyesinde değerleniyor.

Dolarda son dakika! Sadece 10 gün kaldı! 1 dolar bile artık kıymetli

Bakan Dönmez'den doğal gaz açıklaması: Bu kışı sıkıntı yaşamadan geçireceğiz

Çocuğuma bugün ne giydireceğim derdine son! De Facto’nun yeni çocuk koleksiyonu çıktı! 11 Eylül 2022 fiyat listesi…