29 / 04 / 2024

Ev alacaklar veya binasını yenileyecekler dikkat! Uzman isim uyardı! Yapıların nasıl inşa edildiğine bakın!

Ev alacaklar veya binasını yenileyecekler dikkat! Uzman isim uyardı! Yapıların nasıl inşa edildiğine bakın!

İnşaat Mühendisi Dr. Öğr. Üyesi Özgür Köylüoğlu, yapıların inşaatlarının, birbirinden bağımsız tasarım, müteahhitlik ve denetim firmaları eliyle yürütülmesi gerektiğini belirterek ev alacakları ve binasını yenileyecekleri uyardı. 



Türkiye’nin deprem ülkesi olmasından dolayı yapıların nasıl inşa edildiği en önemli konuların başında geliyor. 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler yapı sağlamlığının önemini bir kez daha ortaya koydu. Ev alacaklara ya da binalarını yenileyeceklere önerilerde bulunan İnşaat Mühendisi Dr. Öğr. Üyesi Özgür Köylüoğlu, “Yapıların inşaatları, birbirinden bağımsız tasarım-müteahhitlik-denetim firmaları eliyle yürütülmeli.''dedi.

İnşaat Mühendisi Dr. Öğr. Üyesi Özgür , yaygın yap-sat müteahhitlik sistemi ile çok sağlıklı bir yapı elde edilmesini; yapı sahibi ile müteahhidinin aynı kişi olması ve hatta denetimcinin de ücretini ödemesi, üretimde bağımsız karar alma imkânını ortadan kaldırdığını söyledi.

Ev alacaklar veya binasını yenileyecekler dikkat! Uzman isim uyardı! Yapıların nasıl inşa edildiğine bakın!

ÖNCELİK PROJE YÖNETİCİSİ BELİRLEMEK

Depremlerde hem eski hem de yeni binaların yıkıldığını hatırlatan Köylüoğlu, yıkılan yeni yapılarda proje ya da uygulama hataların olduğunu bahsetti. 

Binalarını yenilemek isteyen yapı sahiplerinin öncelikle deneyimli bir ‘Proje Yöneticisi’ seçmesi gerektiğinin vurgusunu yaptı.

ÇELİK YAPILARA OLAN TALEP ARTTII!

Köylüoğlu Çelik yapılara deprme bölgesinde özellikle çok ağırlık verildiğini belirterek “Çelik yapılar hem malzeme hem de uygulama açısından çok daha kaliteli yapılar” dedi.

Köylüoğlu, çelik ve prefabrik yapılarda inşaatın kalitesi, malzeme-imalat-montaj-bakım süreçlerinin iyi bir şekilde yönetilmesi ile sağlandığını söyledi.

Bu yapıların çelik yapılar üzerine 5-6 yıldan fazla deneyim kazanmış mimarlar ve mühendisler tarafından tasarlanması ve çelik yapı montajında uzmanlaşmış uygulayıcılar tarafından inşa edilmesini söyleyen Köylüoğlu ''Malzeme kalitesi açısından değerlendirme yaptığımızda, çelik ve prefabrik yapı elemanlarının fabrika ortamında üretilmiş olması, kalitesi bilinen ve değişken olmayan, yerel koşullara ve müteahhidin bilinç düzeyinden, işçilikten etkilenmeden belirli bir kalitenin sağlanabilmesi en önemli avantaj olarak karşımıza çıkıyor.” dedi.

Ev alacaklar veya binasını yenileyecekler dikkat! Uzman isim uyardı! Yapıların nasıl inşa edildiğine bakın!

EV ALACAKLAR DİKKAT!

Yeni bir ev almak isteyen vatandaşlara uayrılarda bulunun Köylüoğlu; inşaatlar eski de olsa yeni de olsa bunların bilgileri belediyelerde mevcut olduğunu söyledi.. Belediyeler o yapının statik projelerine ulaşılabileceğinden bahseden Köylüooğlu '' O projelerin hangi mimar, mühendis veya hangi müteahhit tarafından ne zaman yapıldığının bilgisi de var. Dolayısıyla bir binayı satın alırken esasında bu sorgulamaları yapabilirsiniz.

Tabi bu sorgulamaları yaparken yine bir mühendisten destek almanız gerekiyor. Firma sahibinin inşaat mühendisi olduğu durumda, mühendis alacağı riskleri bilir ve ona göre sağlıklı bir yapı yapmaya çalışır.” ifadelerini kullandı.

O ilde sıfır konuta ilgi azaldı! Konut satışları 30,4 düştü!

Cumhurbaşkanının kira çıkışına rağmen VGM kiralara yüzde 800 zam yaptı!

Geri Dön