26 / 08 / 2024

Ev almak isteyenlere müjde! 3 milyon TL'lik konut kredisi verilecek...

Ev almak isteyenlere müjde! 3 milyon TL'lik konut kredisi verilecek...

Konut kredisi kullanmak isteyen vatandaşlar için uzmanlar, faiz oranlarını dikkatle takip etmelerini ve aceleci kararlar vermemelerini söylüyorlar. Son zamanda Türkiye’de konut kredisi faiz oranlarında yaşanan artış, ev sahibi olmayı planlayan vatandaşları zor durumda bırakıyorlar.



Merkez Bankası’nın politika faizi artışının ardından bankalar da konut kredisi faiz oranlarını yükseltmeye başladığı belirtildi. 3 milyonluk konut kredisinin ayrıntıları neler?

UZMANLARDAN TAVSİYELER

Konut kredisi kullanmayı düşünen vatandaşlar için uzmanlar, faiz oranlarını dikkat bir şekilde takip etmelerini ve aceleci kararlar vermemelerini belirtiyorlar. Öte yandan, faiz oranlarının düşme ihtimaline karşı sabırlı olmanın ve piyasa koşullarını değerlendirdikten sonra harekete geçmenin daha avantajlı olabileceği kaydediliyor.

KONUT PİYASASININ GELECEĞİ

Konut kredisi faiz oranlarının gelecekteki seyri, büyük ölçüde ekonomi yönetiminin alacağı kararlara bağlı olacak. aydinlik.com.tr'de yer alan habere göre; Enflasyonun kontrol altına alınması ve ekonomik istikrarın sağlanması durumunda, faiz oranlarında bir düşüş yaşanabileceği ve bu sayede konut piyasasının yeniden canlanabileceği öngörüldüğü ifade edildi. 

Ev almak isteyenlere müjde! 3 milyon TL lik konut kredisi verilecek...

3 MİLYON TL 'İLK EVİM KREDİSİ' VERİLİYOR

1 milyon TL çekeceklere ilk evim konut kredisi kapsamında yüzde 3.02 oranında kredi ile 1 milyon lira kredi verilmektedir. Buna göre, 120 ay vade ile verilen krediye baktığımızda aylık geri ödemenin 31 bin 74 lira olduğu, toplam geri ödemenin ise 3 milyon 748 bin lira olduğu belirtildi.

2 milyon lira çekecek vatandaşlar 120 ay vadede ayda 62 bin 149 lira ödeme yapar ve toplamda 7 milyon 482 bin 528 lira ödeme yapacaklar.

3 milyon lira çekecek vatandaşlar ise ayda 93 bin 223 lira ödeme yapacak ve 3 milyon için toplamda 11 milyon 216 bin lira ödeme yapmış olacak. Akbank, ilk defa ev alacaklara ilk evim konut kredisi verdiği belirtildi.

5 milyon lira çekeceklere ise sadece İş Bankası kredi veriyor. 3.05 oran ile verilen kredide geri ödemeler ayda 156 bin 760 lira olacak ve 5 için toplamda 18 milyon 851 bin lira geri ödeme yapılmış olacağı bildirildi.

FAİZ ORANLARI NE ZAMAN DÜŞECEK?

Eylül ayında yapılacak toplantıdan faiz indirimi beklenirken gelecek aydan sonra konut kredisi faizlerinin düşmesi bekleniyor.

Konut kredisi faizlerinde son durum! En uygun faiz hangi bankada?

Konut kredisi faiz oranları güncellendi! 2 milyon TL konut kredisinin geri ödemesi ne kadar?

TCMB açıkladı: Konut kredisi kullanımı 408.7 milyar TL oldu! 

ABD'de mortgage faizleri ve başvuruları düşüş yaşadı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön