Sektörel

Ev almayı planlayanlar dikkat! Konut ne zaman alınmalı?

Yatırımcı S.T. isimli kullanıcı, 'Konut ne zaman alınmalı?' sorusunu yanıtladı. İşte yatırımcıların ve ev sahibi olmak isteyenlerin merakla beklediği o sorunun yanıtı...

Son zamanlarda konut fiyatlarında ve kredi faizlerinde yaşanan yükselişler sık sık gündeme geliyor. Yeni ev alacaklar ve konuta yatırım yapacaklar, fiyatların düşüp düşmeyeceğini ve ne zaman konut alınması gerektiğini merakla araştırıyor. 

15,6 bin takipçili yatırımcı S.T. isimli kullanıcı, https://x.com/traderiss konut alımları ile ilgili bir paylaşımda bulundu. 

Söz konusu paylaşımda "Hocam ev almak mantıklı mı. Borsa bıktırdı. ev ihtiyacım var. yoksa kira (20k) devam mı?" sorusu şu şekilde yanıtlandı: 

"Bu soru çok geliyor konut almak için henüz erken. Ben piyasayı takip ediyorum reel anlamda konut fiyatları enflasyonun altında kalıyor buna rağmen satışlar çok düşük. Peki ne zaman konut alınır bu sorunun cevabı: 

Sıkı para politikası ne zaman gevşemeye başlar o zaman konut alınır. Piyasa da yaprak kımıldamıyor. 

Ben 2024 Aralık ayına kadar bir gevşeme beklemiyorum faizde. Ama fırsatlar da olursa kaçırmayın. Paraya ihtiyacı olan Mütahitlerin maliyetlerin altında daire sattıklarını da görüyorum bazen öyle olursa da alınır."

Peki ev alacaklar ve yatırımcılar konut alımı ile ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Ev almak isteyenler için çok önemli uyarı: Konut almadan önce bodrum katını gezin!

Ev kiralamak isteyenler aman dikkat! Dolandırıcılar sahte kimlikle kiracıların peşinde!

Deva Partili Cem Avşar: Kiralara yüzde 25 bitiyor ama ellerinde çözüm adına hiçbir şey yok!