21 / 05 / 2024

Ev arayanların gözdesi emlak siteleri oldu

Ev arayanların gözdesi emlak siteleri oldu

Kapı kapı dolaşmak yerine, bir tıkla binlerce konut görülebilen emlak sitelerine ilgi artıyor. Sanal alemde yüzlerce emlak sitesi hizmet veriyor



Teknolojinin hayatımızdaki payı her geçen gün artıyor. Alışverişten fatura ödemelerine, iletişimden bilgi edinmeye, sunduğu hizmetlerle hayatımızı kolaylaştıran sanal alem, ev ararken de tercihimiz oldu. Ev almak ve ya kiralamak için ilk başvuru adresimiz haline gelen sanal ortam, yüzlerce semtteki binlerce evi bir tıkla önümüze seriyor. İnsanların kapı kapı dolaşmak yerine internetten ev aramayı tercih ettiğini belirten Sahibinden. com Yönetim Kurulu Üyesi Mert Aksoy, "Emlak sitelerine olan ilgi sürekli artıyor" dedi.

AYLIK ZİYARETÇİ SAYISI 9 MİLYON
İnsanların ilgisinin yanı sıra sitelerindeki emlak ilanlarının da son 9 ayda yüzde 25 oranında arttığını anlatan Aksoy, şunları kaydetti: "Sitemizde 320 bin gayrimenkul ilanı var. Aylık sayfa görüntülenme sayımız 1 milyardan fazla. Ziyaretçilerimizin aylık sayısı ise 9 milyon. İnternetten yapılan konut satışları sürekli artıyor."

KAPORA VERMEYİN!
İlan999.com' un sabihi Atakan Aksoy, internet üzerinden ev kiralarken yada satın alırken dikkat edilmesi gereken hususları şöyle sıraladı:
 Evi görmeden kesinlikle kapora vermeyin.
 Zaten ev sahibinin yasal olarak kapora isteme hakkı yok. Ev sahibi kapora için ısrar ederse, kapora verdiğinize dair bir belge alın.
 Kaporayı da banka üzerinden gönderin.
 Evin tapusunu görün.
 Dolandırıldığınızda savcılığa suç duyurusunda bulunun. İlanın girildiği bilgisayarın IP adresini ve ya evin telefon numarasını bulmak mümkün. Böylece maduriyetiniz giderilebilir.

KİRALIK EV FİYATLARI % 30 DÜŞTÜ
Emlak sitelerinin insanlara kolaylık sağladığının altını çizen Emlakçılar Sitesi.com'un sahibi Adnan Altıntaş ise, "Sektördeki site sayısı çok arttı. İnternette emlak sektörü marka haline geldi. Artık insanlar sokağa çıkmıyor, oturdukları yerden ev arıyorlar" diye konuştu. Krizle kiraların yüzde 30 düştüğünü belirten Altıntaş, şöyle devam etti: "Fiyatlar düştüğü için insanlar evlerini değiştirip daha ucuz ve güzel evlere geçiyorlar. Sektördeki sirkulasyon arttı."
Takvim


Geri Dön