Kira

Ev kiraları için yeni öneriler: Lojman sistemine dönülmeli, rayiç bedeller belirlenmeli, artışlar 2 yıl sınırlanmalı!

Antalya Emlakçılar Odası ise kira fiyat artışına karşı önerilerini tek tek sıraladı. İşte ayrıntılar...

Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmali Çağlar, kiralık emlak piyasası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Konut sahiplerinin yüzde 25 sınırının kalkmasından sonra kentte yüzde 125’e varan  kira zamlar uyguladığını aktaran Çağlar, ev sahiplerinin kendi kiraladıkları ev için kiracılarından emlak komisyonu istemeye başladığı durumlarla karşı karşıya kaldıklarını da söyledi. 

Zam sınırının kalkması ile kiraların yüzde 20 arttığını belirten ANEKO Başkanı İsmail Çağlar, yaz boyunca kira fiyatlarının artmayı sürdüreceğinin aktını çizerke,  tüm kurumları fahiş kira fiyatlarına karşı göreve davet etti.

LOJMAN SİSTEMİNE DÖNÜLEREK, KONUT ARTI ARTIRILMALI 

Antalya Son Haber'de yer alan habere göre; Antalya Emlakçılar ve İş Takipçileri Oto Galerisi Esnaf Odası (ANEKO) Başkanı İsmail Çağlar, fahiş Kira fiyatlarını durdurmak için tüm kurumları, STK’ları ve müteahhitleri göreve çağırdıklarını belirtti ve herkesin taşın altına elini koyması gerektiğine dikkat çekti. 

İsmail Çağlar, asgari ücretle geçinen bir aile için kiraların artık ödenemez olduğunun altını çizdi ve TOKİ, Emlak Konut, belediye iştirakleri ve özel sektör müteahhitlerine kiraya vermek üzere konut inşa etmeleri için seslendi. 

Çağlar, lojman sistemine yeniden dönülmesi gerektiğini dile getirdi ve "Memurun konut ihtiyacı bu şekilde karşılanırsa piyasadaki konut arzı artırılmış olur" dedi. 

TÜFE'DEN FAZLA KİRA ZAMLARI YAPILIYOR 

ANEKO Başkanı İsmail Çağlar, Temmuz ayı itibarıyla kirada uygulanan zam sınırının kalkması ile ev sahiplerinin kira zamlarını TÜFE oranının üzerinde yaptıklarına ilişkin duyumlar aldıklarını dile getirdi. 

Çağlar, ticari olarak inşa edilen ofislerin de konuta dönüştürülmesi gerektiğini belirtti ve "Sokak aralarında atıl boş kalan dükkanların mesken yapılması için prosedürler rahatlatılmalı. Buna ek olarak orta vadede kentsel dönüşüm daha da yaygınlaştırılmalı" şeklinde konuştu.

Çağlar, son olarak şu önerilerini paylaştı: 

"Sosyal yardımlaşma vakıfları dar gelirli vatandaşa kira desteği sunulmalı, zaten en yüksek seviye de olan kira fiyatlarının yükselişleri 2 sene durdurulmalıdır. Aksi takdirde kira bedelleri önlenemez bir noktaya geldiğinde herkes için çok geç olabilir. Şimdiden bu sorunun önünü kesecek çözümler bir an önce devreye alınmalı."

Sahte kira sözleşmeleri sona eriyor! Kiralar kayıt altına alınacak!

Pendik'te o binaya İETT otobüsü çarpmıştı: Kira ve eşya yardımı yapılacak!

İstanbul'da kiralık konut piyasası karaborsaya düştü! Kiracılar ev bulamıyor! Hangi ilçede kaç kiralık konut var? 

Kira bedellerinde yükseliş durmuyor! 3+1 evler 15 bin TL'den başlıyor, 70 bin TL'ye kadar çıkıyor!