08 / 08 / 2024

Kira bedellerinde yükseliş durmuyor! 3+1 evler 15 bin TL'den başlıyor, 70 bin TL'ye kadar çıkıyor!

Kira bedellerinde yükseliş durmuyor! 3+1 evler 15 bin TL'den başlıyor, 70 bin TL'ye kadar çıkıyor!

Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Başkanı Erdal Çelebi, Bursa'da artan kiraların ardından ilçe bazlı kira ortalamalarını tek tek paylaştı. İşte o son dakika rakamlar...



Türkiye genelinde 1 Temmuz 2024 tarihi itibariyle konut kiralarına getirilen yüzde 25'lik kira artış sınırı kaldırıldı. Karardan sonra kira bedellerinde yükselişler olmaya başladı. 

Bursa'da da konut kiralarında yaşanan artışlar sık sık gündeme geliyor. Şehre ilk kez yerleşecek olan veya ilçe değiştirmeyi düşünen vatandaşlar, ortalama kira bedellerinin ne kadar olduğunu merakla araştırıyor. 

Kira bedellerinde yükseliş durmuyor! 3+1 evler 15 bin TL den başlıyor, 70 bin TL ye kadar çıkıyor!

Bursada Bugün'den Ceren Sümbül'ün haberine göre;  Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Başkanı Erdal Çelebi, ilçe bazlı kira ortalamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu ve bölge ve mahalle olarak fiyatların değiştiğinin altını çizdi. 

Erdal Çelebi, söz konusu açıklamasında ortalama kira bedellerinin "Nilüfer ve Mudanya İlçesi 25 bin lira, Yıldırım, Osmangazi, Gemlik İlçeleri 20 bin lira, Yenişehir, İznik, Orhangazi, Karacabey, Mustafakemalpaşa İlçeleri 15 bin lira" seviyelerinde olduğunu söyledi. 

Bursa'nın kira ortalaması ile ilgili de açıklamada bulunan Çelebi, "Ortalama 3+1 kira bedelleri 25 bin liradan devam ediyor. Bu tabii bazı yerlerde 60-70 bin TL olurken, bazı yerlerde de 15 bin TL" dedi. 

Kira bedellerinde yükseliş durmuyor! 3+1 evler 15 bin TL den başlıyor, 70 bin TL ye kadar çıkıyor!

Bunların yanı sıra, Ağustos ayı kira artış oranı, temmuz ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından belli oldu. Normal şartlarda TÜFE verilerine göre hesaplanan kira artış oranları, hükümet tarafından getirilen uygulama sonrasında son 2 senedir yüzde 25'le sınırlandırılmıştı.

Kirada yüzde 25 zam sınırlamasının kalkmasıyla birlikte, kira sözleşmesi sona eren vatandaşlar güncel TÜFE verileri üzerinden kira zammı uygulayacak. 

Ağustos ayı kira artış oranı, 12 aylık TÜFE verisinin yüzde 65,93 olmasının ardından yüzde 65,93 şeklinde olacak.

Mevcut Kira Tutarı: 18 bin lira

Kira Artışı Uygulanacak Ay: Ağustos 2024

Girdiğiniz Yükseliş Oranı: Yüzde 65,93

Kira Artış Tutarı: 11 bin 867 lira

Aylık Yeni Kira Tutarı: 29 bin 867 lira

Esenyurt'ta imar sorunları çözülüyor: 7 mahallenin imar planları Eylül'de Meclis'te! 

İstanbul'da kentsel dönüşüm sonrası konutlar 50 metrekare küçülüyor!

Şehir hastanelerinde metrekare başına kira ödeniyor! Acil kamulaştırılsın önerisi geldi!


 


Geri Dön