08 / 08 / 2024

Esenyurt'ta imar sorunları çözülüyor: 7 mahallenin imar planları Eylül'de Meclis'te! 

Esenyurt'ta imar sorunları çözülüyor: 7 mahallenin imar planları Eylül'de Meclis'te! 

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Esenyurt'un imar sorunları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...



Esenyurt Belediyesi, ilçede senelerdir devam eden imar planı mağduriyetlerini çözüyor. Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iş birliği ile 5 şehir plancısının katkılarıyla hazırlanan planlar, Kıraç bölgesinde 7 mahallede uygulamaya alınacak. 

Bölgede yaşayan 150 bin vatandaşın doğrudan yararlanacağı çalışmanın bilgilendirme toplantısına İl Dernekler Birliği Başkanı Orhan Onur, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzgun, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. 

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, programda açıklamalarda bulundu.

Esenyurt ta imar sorunları çözülüyor: 7 mahallenin imar planları Eylül de Meclis te! 

Esenyurt Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Prof. Dr. Ahmet Özer, "Bu çalışma imarda bir devrim anlamına geliyor. Çünkü bir kentin imar planı o şehrin anayasasıdır. İmar planı delinirse ve birtakım yanlış işlere kurban edilirse o kent hasta olur. Bugün burada 150 bin vatandaşımızın faydalanacağı bu sorunu kökten çözdük, bölgeyi imara açtık. Esenyurtumuza ve İstanbulumuza hayırlı ve uğurlu olsun" açıklamasında bulundu. 

Ahmet Özer, yaptığı açıklamada çalışma süreci ile ilgili de konuştu ve "Esenyurtumuzda 7 etap imar planı var. Bir buçuk milyon insan, 43 kilometre kareye adeta dikey bir büyüme ile sıkıştırılmış durumda. Betona boğdurulan şehrimiz, yapılan yanlış işlerden dolayı bu 10 etabın 7 etabı yasaklı hale getirilmiş ve mahkemelerce tamamen iptal edilmişti. Yani her türlü çalışması durdurulmuştu. Biz göreve gelir gelmez bunları ele aldık, inceledik. 3 ay gibi kısa bir süre içinde Kıraç bölgemizde 8 senedir yasaklı olan, bir çivi bile çakılmayan 7 mahallemizi yaptığımız çalışma ile bütün sorunlarını giderdik, imara açtık" diye konuştu. 

Özer, şimdi 1/1000’lik planın Eylül ayında Meclis'e geleceğinin altını çizdi ve oradan çıktıktan sonra İBB Meclisi'ne yollanacağını, bir ay askıda kaldıktan sonra geleceğini söyledi. 

Esenyurt ta imar sorunları çözülüyor: 7 mahallenin imar planları Eylül de Meclis te! 

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Esenyurt’ta imarla ilgili sorunların hepsini çözüme kavuşturarak tek bir sorun dahi bırakmayacaklarına dikkat çekti. 

2025 senesine kadar Esenyurt’ta imarla ilgili çözülmemiş sorun bırakmayacaklarının altını çizen Özer, şunları söyledi: 

"40 bin konut mağduru var, bir o kadar tapu mağduru var. Bütün bunlar üst üste yığılmış. Onları kurduğumuz çalışma ekipleri, komisyonlarla peyderpey masaya getiriyoruz. Gece gündüz demeden çalışıyoruz, çözmeye çalışıyoruz. Tıpkı bu 7. etap imar planını çözdüğümüz gibi. Onları da adım adım çözüme kavuşturacağız." 

İstanbul'da kentsel dönüşüm sonrası konutlar 50 metrekare küçülüyor!

Proje gayrimenkul yatırım fonu düzenlemesi konuta erişilebilirliği artıracak, kentsel dönüşümü hızlandıracak!

Ev sahipleri denetim altında! Kira sözleşmelerinde yeni dönem başlıyor!


Geri Dön