07 / 05 / 2024

Ev kiralarını ödeyemeyen üniversite öğrencilerinden eylem

Ev kiralarını ödeyemeyen üniversite öğrencilerinden eylem

Genç- Sen üyesi bir grup öğrenci, elektrik, su, ev kirası ve harçlarını ödeyemediklerini belirterek eylem yaptı



Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde öğrenim gören Genç- Sen üyesi bir grup öğrenci, elektrik, su, ev kirası ve harçlarını ödeyemediklerini belirterek eylem yaptı.

ZKÜ'nün merkez kampüsünün önünde toplanan yaklaşık 20 öğrenci, ‘Harçlara, kiralara, yurt sorununa, baskılara son', ‘Bağımsız, parasız, bilimsel, özerk üniversite', 'Genç- Sen haykır, paralı eğitime hayır' pankartları açtı. Eylemde, ‘Parasız eğitim, parasız sağlık', ‘Eğitim haktır, satılmaz', ‘Parasız eğitim istiyoruz' sloganları atan öğrenciler, YÖK'ü protesto eylemi gerçekleştirdi.

Öğrenciler adına konuşan Genç- Sen basın sözcüsü Sibel Erdal, 2008'in başında ortaya çıkan ekonomik krizin tüm işçi ve emekçiler gibi kendilerini de etkilediğini belirterek şunları söyledi:
“Bir çoğumuzun geçen seneden kalma elektrik, su, kira borçları belimizi epey bükmüştür. Asıl önemlisi, üniversitelerin fakülte ve yüksek okullarına yerleştirilen öğrencilerden, kayıt sırasında hukuksuzca alınan kayıt parası ve bununla birlikte barınma sorunudur. Vakit kaybetmeden öğrenci sayısına orantılı yurtlar inşa edilmelidir. Ev sahiplerinin öğrencileri sömürmelerine fırsat verilmemelidir. Üniversiteler bir rant alanı değil, bilimsel üretim alanı olmalıdır.”
Öğrenciler, basın açıklamasının ardından dağıldı.
Radikal


Geri Dön