Kent Haberleri

Ev sahibi bir evi 17 kişiye kiraladı, kişi başına para aldı!

Kira bedellerinin fahiş rakamlara ulaşması sonrası, bazı evler kiracısız kaldı. Ev sahipleri ise boş duran evlerini biran önce kiraya verebilmek için farklı yöntemlere başvurmaya başladı. Bunlardan biri de, Konya'da yaşandı. Bir ev sahibi evini tam 17 kişiye kiraya verdi. İşte ayrıntılar..

Kira bedelleri ülke genelinde cep yapkmaya devam ediyor. Barınma büyük sorun haline gelirken, vatandaşlar bütçelerine uygun kiralık ev bulmakta zorlanıyor. Yüksek kira bedellerinin konuşulduğu şu günlerde ev sahipleri evlerini biran önce kiraya verme peşinde. Fakat bazı evler var ki, bir türlü kiracı bulamıyor. Ev sahipleri ise bu durum karşısında farklı yöntemlere başvurmaya başladı. Konya'da bir ev sahibi evini tam 17 kişiye kiraya verdi.

EVİNİ 17 KİŞİYE KİRAYA VERDİ!

Konya'da bir ev sahibi evini 17 kişiye kiraya verdi. Olay ise, polislerin eve baskın yapması ile ortaya çıktı. Bir eve operasyon düzenleyen polisler karşılaştıkları tablo karşısında şaşkna döndü. Ev sahibinin balık istifi gibi ir arada yaşayan göçmenlerden kişi başı kira aldığı ortaya çıktı. Söz konsu evde 17 Suriyelinin kaldığı tespit edildi.

GÖÇMENLERİ BİR ARAYA TOPLAMIŞ

Konya Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi ekipleri, Meram ilçesi Sahibiata Mahallesi’ndeki Suriye uyruklu H.A.N.'nin evinde kaçak göçmenlerin kaldığını tespit etti.

Bunun üzerine operasyon düzenleyen polis, evde Suriye uyruklu 17 kaçak göçmen yakaladı. 'Göçmen kaçakçılığı' suçundan kaydı bulunan ev sahibi H.A.N.'nin, evi kişi başı bin TL'ye kiraladığı belirlendi. Gözaltına alınan H.A.N. hakkında 'Göçmen kaçakçılığı' suçundan işlem başlatıldı. 17 kaçak göçmen ise işlemlerinin ardından sınır dışı edilecek.

Kiracılar merak ediyor! 5 senelik bir kiracıya ekstra kira zammı yapılır mı?

Ev sahibi olmak hayal olmuştu, şimdi kiraların nasıl ödeneceği düşünülüyor! Vatandaşlara bu eziyet neden?