Ev sahibi kira sözleşmesini nasıl feshedebilir?
Kira sözleşmesi temel olarak; kullandırma ve yararlandırma karşılığında ödenen bedel olmak üzere iki unsurlu olarak biliniyor. Kira sözleşmesinin feshedilebilmesi için haklı durumların olması gerekiyor. Peki, ev sahibi kira sözleşmesini nasıl feshedebilir
Ev sahibi kira sözleşmesini nasıl feshedebilir?
Ev sahibi ile kiracı arasında anlaşma sağlandığında bu anlaşmayı resmi belge olarak düzenlemeleri gerekiyor. Taraflar arasında yapılan bu anlaşmaya kira sözleşmesi deniyor.
Kira sözleşmesi detaylandırıldığı takdir de her iki tarafın da mağduriyetine yol açabiliyor. Hatta yaşanacak sorunların çözümü için hukuki yollara bile başvurulabiliyor.
Kira sözleşmesi açık veya örtülü biçimde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona eriyor. Peki, kira süresi dolmadan ev sahibi kira sözleşmesini nasıl feshedebilir?
Ev sahibinin sözleşmeyi feshetmesi!
Ev sahibinin kira sözleşmesini tek taraflı olarak feshedebilmesi için bazı gerekçelerin olması gerekiyor. Aksi takdirde kiracı, sözleşme tarihi sona erene kadar kiralanan yerde oturmaya devam etme hakkına sahip oluyor.
Kira sözleşmesinin iptali için ev sahibinin haklı çıkmasını sağlayabilecek en önemli sebep ise kiracının kira bedelini hiç ödememesi ya da en az 3 ay üst üste geç ödemesi. Bu durumda ev sahibi sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedebiliyor. Ancak sözleşmeyi feshettiğini noter aracılığıyla kiracıya bildirmesi gerekiyor.
Kira sözleşmesi çeşitleri!
Öznur YASLI/Emlakkulisi.com