28 / 04 / 2024

Ev sahibi-kiracı kanunlarına yeni maddeler eklenmesi zorunlu hale geldi!

Ev sahibi-kiracı kanunlarına yeni maddeler eklenmesi zorunlu hale geldi!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, sunucu ve köşe yazarı Pınar Aydın resmi X hesabı hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Ev sahibi-kiracı kanunlarına yeni maddeler eklenmesi zorunlu hale geldiğini söyledi. İşte Pınar Aydın'ın o paylaşımı...



Ev sahibi kiracı kavgaları son 1,5 yıldır zaman zaman şiddet olayları ile zaman zaman da açılan davalarla sık sık gündeme geliyor. Yüksek enflasyonu gerekçe gösteren pek çok ev sahibi, 2022 yılından itibaren kira artış oranına getirilen yüzle 25'lik sınırlama nedeniyle mağdur oldukları iddiasıyla mahkemelere koşarken, kiracılar da yüksek kiralardan dert yanıyor. 

Sunucu ve köşe yazarı Pınar Aydın resmi X hesabı https://twitter.com/pinaryaziyor üzerinden yaptığı paylaşımda "Öyle ev sahibi mağdurlarla karşılaşıyorum ki şok geçiriyorum." ifadelerini kullanarak, ev sahibi /kiracı kanunlarına yeni maddeler eklenmesi zorunlu hale geldiğini söyledi.

Pınar Aydın ayrıca paylaşımında ev sahibinin prostat, görme ve fiziki engel gibi durumları varsa, kiracının oturduğu ev hastaneye yakınsa ve ev sahibi gün aşırı ya da her gün o hastaneye gitmek gibi bir zorunluluğu varsa sorgusuz sualsiz kiracının evden çıkartılması gerektiğini de belirtti.


Pınar Aydın'ın paylaşımı şu şekilde:


Öyle ev sahibi mağdurlarla karşılaşıyorum ki şok geçiriyorum.

Ev sahibi /kiracı kanunlarına yeni maddeler eklenmesi zorunlu hale geldi.
Öyle ki doğuştan veya sonradan hastalık nüksetmiş engelli ev sahipleri için bir yasa. 

Ev sahibi, prostat, görme ve fiziki engel gibi durumlarda kiracının oturduğu ev hastaneye yakınsa ve ev sahibi gün aşırı ya da her gün o hastaneye gitmek gibi bir zorunluluğu varsa sorgusuz sualsiz kiracının evden çıkartılması gerekir.

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Pınar Aydın'ın paylaşımına gelen yorumlar...

 

 

 

Nissan'dan şubat kampanyası! Araba fiyatları yerinde durmuyor, fırsatı kaçırmayın! X-Trail'de net 250 bin TL indirim!

Ev sahibi ve kiracı davaları kördüğüm oldu! Kiracı mağduru doktor: 'İhtiyaçtan dolayı açtığım davanın 20. ayına girdik!'

Kredi faizlerindeki yükseliş, Tasarruf Finansman Sektörü'ne yaradı! Sektör 2023 yılında 2 kat büyüdü!


Geri Dön