06 / 05 / 2024

Ev sahibi kiracıyı kafasına göre mahkemeye veremeyecek! İşte yeni düzenleme

Ev sahibi kiracıyı kafasına göre mahkemeye veremeyecek! İşte yeni düzenleme

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan mahkemelik durumlar son buluyor. Ev sahiplerinin kiracısını mahkemeye verme devri kapandı. Uygulama 1 Eylül’ de başlıyor.



Gayrimenkul sektörü kıracı ve ev sahibi arasında yaşanan problemlerin mahkemeyle sonuçlanmaması için Eylül 2023 tarihi itibariyle, kiracının arabulucuya başvurmadan önce dava açamamasını sağlayan düzenlemeyi değerlendirdiler.

Son zamanlarda kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar mahkemelik olayların oldukça arttığına dikkat çeken Elif Gayrimenkul kurucu olan Özkan Aydemir, yapılan bu düzenlemeyi beklediklerini ve düzenlemenin büyük ölçüde işe yarayıp katkı sağlayacağını düşündüklerini söyledi.

Ev sahibi kiracıyı kafasına göre mahkemeye veremeyecek! İşte yeni düzenleme

Ev sahibi ile kiracı arasında yaşanan dava sayısında düşüşler meydana gelecek

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar genellikle kötü şekilde sonuçlanarak gündeme geliyor. Yapılan uygulamalar ile artık kötü sonuçların azalacağı konusunda gayrimenkul sahipleri yorumlar yapıyor. Özkan Aydemir, bültende neredeyse her gün kiracı ile mal sahibinin yaşadığı anlaşmazlıklara ilişkin haberlerin yer aldığını hatırlatarak, "Şiddete başvurmaya veya farklı yollar denemeye bile varabiliyor. Olumsuz olaylarla çok karşılaştık, karşılaşmaya devam ediyoruz. Böyle bir düzenlemeyle ve bu uyuşmazlık verilen karar ile bir arabulucu yardımıyla çözülebilir ve esas olarak bu aşamada bir uzlaşmaya varılır. Bu şekilde de anlaşılmazsa sağlanmazsa durum mahkemeye taşınır ve yargılama başlar. Böylece anlaşma sayıları inanıyoruz ki daha çok artacak ve dava sayısında düşüler meydana gelecek. Kiracılar ve mülk sahipleri arasındaki anlaşmazlıklar azalacaktır.

 


Geri Dön