Kira

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kira krizi sona eriyor! Kira artışına ilişkin yeni düzenleme Meclis'e geliyor! 

Ev sahibi ve kiracılar arasında kriz haline gelen fahiş kira artışları ile ilgili çalışmalar başlıyor. Meclis'te kira artışları ve Kovid-19 izinleri gündeme getirilecek.  Meclis tatile girmeden yasa gerektiren düzenlemeler devreye alınacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 28'inci dönem milletvekillerinin ilk adımlarından biri adalet alanında yapılacak düzenlemelere ilişkin olacak. Meclis tatile girmeden yasa gerektiren düzenlemeler devreye alınacak. 

Son günlerde fırsatçı konut sahiplerinin fahiş kira artışlarına yönelik düzenleme en acil gündemlerden biri şeklinde Meclis'te yer alacak. 

Daha önce belirlenen yüzde 25 taban fiyatına ek fahiş kira artışı yapan fırsatçı konut sahipleri için yeni yaptırımlar da planlanıyor. Ayrıca koronavirüs sebebiyle izinli olan mahkumların izinlerinin uzatılması da masada yer alacak. 

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kira krizi sona eriyor! Kira artışına ilişkin yeni düzenleme Meclis'e geliyor! 

Sabah Gazetesi'nden Fatma Göksu'nun haberine göre; devlet, fahiş kira artışlarını engellemek amacıyla kiracıya koruma kalkanı oluşturacak. Kira artışında mevcutta uygulanan yüzde 25'lik zam sınırı uzayacak, fırsatçılara verilen cezalar ağır hale getirilecek. Kira yükselişi için yasal çalışma bakanlık koordinasyonunda ilgili bakanlıkların katkılarıyla sürdürülüyor. 

Kira yükselişleri konusunda hayata geçirilecek düzenleme ile 'hapis, adli para ya da para cezası' olacak şekilde 3 farklı alternatifte çalışmalar sürdürülüyor. Konuyla ilgili,  gelecek hafta Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ayrıntılı bir sunum hazırlanması öngörülüyor. 

Bunların yanı sıra 1 Eylül tarihinden itibaren kiracı ve ev sahibi tartışmalarında önce arabulucuya gidilmesi zorunlu olacak. Kira konusunda anlaşmazlığa düşen taraflar, arabuluculuk ile konuyu çözüme kavuşturamazsa mahkemenin yolunu tutabilecek. 

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kira krizi sona eriyor! Kira artışına ilişkin yeni düzenleme Meclis'e geliyor! 

KOVİD İZİNLERİ DE GÜNDEME GELİYOR 

Koronavirüs pandemisi sürecinde binlerce mahkum izne çıkarıldı ve belirli periyotlarda sunulan izinlerle bu süre uzatıldı. 

Açık cezaevleri izinlerinin tekrar Meclis gündemine gelmesi bekleniyor. 77 bin kapasiteli açık cezaevlerinde 128 bin mahkum yer alıyor. Şubat'ta Kabine toplantısında uzatma kararı alınan Kovid-19 izinleri yeniden masaya yatırılacak. 

Otomotiv sektöründe yeni fırsatçılık: 'sıra parası'

Gram altında yeni rekor! Roket gibi fırladı! Yastık altındaki altınlar kabardıkça kabardı!

Hane halkı bütçesinde en fazla pay gıda harcamasına ayrıldı: Tüketim harcamalarında gıda payı yükseldi! 

Brent petrolün varil fiyatı 75,59 dolar!