Genel

Ev sahibinin kalbine giden yol satış ofisinden geçiyor!

Tasarım harikası satış ofisleri artık satış kararını etkileyen unsurların başında geliyor. İnşaat şirketleri de satın alma kararını 2-3 güne kadar indiren tasarım harikası satış ofislerine 1.5 milyon doları bulan yatırımlar yapıyor

Yapılan bir araştırmaya göre Türkiye genelinde ev sahibi olmak isteyenlerin alım kararı almasından imza atana kadar geçen ortalama süre 15 ayı buluyor. İstanbul gibi büyükşehirlerde ise ev almaya karar verdikten sonra insanlar 2-3 ay içinde çalışmalara başlayarak bir ev sahibi olabiliyor. Türkiye’deki birçok inşaat şirketine proje aşamasından satış aşamasına kadar gelen süreçte danışmanlık hizmeti veren EPOS Gayrimenkul Danışmanlık ve Değerleme’den gayrimenkul danışmanı Neşecan Çekici, “Çevrenizde dikkat ettiğinizde 1-2 yıldır ev arıyorum diyenleri çok duyarsınız” diyor.;

Son dönemde ise müşterilerin alım kararı artık aylarla değil günlerle ifade ediliyor. Bunda inşaat şirketlerinin bu kararı hızlandıracak ve tüketicinin kalbine giden yolu keşfetmesinin büyük bir payı var. Artık tüketicinin kalbine giden yol satış ofislerinden geçiyor. Konut projesinin hedef kitlesine göre gösterişli, çevreci, markalı, tasarım satış ofisleri tüketicilerin hızlı karar alması için geliştiriliyor. Artık markalı ve lüks bir projenin en az kendisi kadar gösterişli bir satış ofisinin olması satıştaki vazgeçilmez unsurlardan biri haline geldi. Adeta projenin vitrini haline gelen satış ofislerine 1.5 milyon doları bulan yatırım yapan şirketler bile var.

Kataloglardan tanıtım yerine LED TV ve dokunmatik ekran panolardan yapılan sanal turlar müşterileri etkiliyor. Gün boyu süren sınırsız ikramlar, çocuklar için oyun odaları ve büyüklere yönelik sosyal imkânlar satışı kolaylaştırıyor.

Müşterilerin ev satın alma kararını hızlandırmak için şirketler artık teknolojik, sosyal, psikolojik imkânlardan da yararlanıyor. Satış kararını vermek ve projeyi incelemek için gelenler ilk olarak satış ofislerinden etkileniyor. Ardından bir banka kuyruğunda gibi değil de ev ortamında izlenimi veren tasarımlarla sıcaklık yaratılıyor. Gün boyu süren sınırsız ikramlar ve ailelerle gelen çocuklar için sunulan oyun odaları da yatırımcının sağladığı imaj açısından önem taşıyor. Satış ofislerinde teknolojik altyapılardan da yararlanılıyor. LED TV’li panellerden dönen proje görselleri, dokunmatik ekranlı bilgisayarlardan projede yapılan sanal tur da ev sahiplerinin satın alma kararını etkileyen unsurlar arasında yer alıyor. Başlı başına profesyonel hale gelen satış ofisleri projelendirmeden satışın sonlanmasına kadar geniş bir süreci kapsıyor. Başarılı bir satış ofisinin tasarımında projenin konseptine uygun tarzda yapılması (örneğin minimal bir projeyle satış ofisini de bu konsepte uygun olması gibi), logo renklerinin ofiste kullanılması gibi küçük detaylar marka imajının müşterinin algısına hitap etmesinde hayati önem taşıyor. Ayrıca satış ofislerinin daha inandırıcı olabilmesi için projelerin hemen yanında olması verilen hizmetler kadar müşteri temsilcilerinin donanımlı olması da gerekiyor. Kısacası artık konut projelerinde satışa giden yol satış ofislerinin başarısından geçiyor.

DAP Royal Center

İşlenmiş pırlantadan esinlendi 1,5 milyon dolara yapıldı
DAP Yapı tarafından Maltepe’de hayata geçirilen DAP Royal Center’ın satış ofisi projenin sosyal tesislerine dönüşecek şekilde tasarlandı. Satışlar tamamlanıp projede yaşam başladığındaev sahipleri bu bölümü sosyal tesisi olarak kullanabilecek. DAP Yapı mimarları tarafından ve projede kullanılan ürünlerle gerçekçi olarak tasarlanan ofiste müşterileri su perdelerinden oluşan mini şaleler karşılıyor. 1.5 milyon dolar yatırımla yapılan satış ofisi bugüne kadarki projeler içinde en büyük yatırımla yapıldı. Ofisin içerisine girer girmez su perdeleri dikkat çekerken mekana su sesinin hakim olması da dinlendirici bir etki yaratıyor. 8 metre yükseklikten sarkan kuşlar ile birlikte ofis içinde yeşil alanlar oluşturulmuş. Günışığından da yararlanmak için yüzde 80 reflekte camların kullanıldığı ofiste çocuklu ailelerin rahatça vakit geçirebilmesi için çocuk parkı bulunuyor. Ofiste ev sahiplerine örnek oluşturması için yapılan örnek daireye ise kristal taşlardan işlemeli kapıdan giriş yapılıyor. Projenin satış ofisinde 10 kişi hizmet veriyor.

0216 444 33 39

www.dapyapi.com.tr

http://www.daproyalcenter.com.tr/

Projeden görüntüler için tıklayınız

Ağaoğlu My Towerland

Gün boyu ücretsiz ikram
My Towerland projesinin satış ofisi Ağaoğlu İnşaat’ın kendi bünyesindeki mimarlar tarafından tasarlandı. Satış ofisindeki en ilginç detaylar arasında müşterilerin dinlenip yemek yiyebileceği ücretsiz ikram yapan bir kafe, çocuklar için oyun parkı, proje maketini inceleyebilme imkânı, interaktif sunum ekranları yer alıyor. Ev sahiplerine özellikle de banka kredileri konusunda en iyi hizmetin verilebilmesi için anlaşmalı bankaların temsilcileri de sürekli ofiste bulunuyor. Lansman dönemlerinde satış ofisi gece saat 24’e kadar hizmet verirken, müşteriler için geniş bir otopark da yer alıyor.

444 6 777

www.agaoglu.com.tr

info@agaoglu.com.tr

Projeden görüntüler için tıklayınız..

Sinpaş Bophorus City & İstanbul Sarayları

Satış değil tasarım ofisi gibi
Sinpaş’ın Halkalı’da hayata geçirdiği Bosphorus City projesindeki satış ofisi son dönemin en ilginç ofislerinden birini oluşturuyor. Bir konut projesinin satış ofisinden çok tasarım ofisini andıran proje bir otelin lobisine de benzetilebilir. Aydınlatma ve ilginç tasarım aksesuvarlarıyla desteklenen ofis 1600 metrekareden oluşuyor. 12 kişilik satış ekibinin hizmet verdiği ofiste lansman dönemlerinde ise satış kadrosu 20 kişiye kadar çıkarılıyor. Her müşteriye ortalama olarak 10 ile 20 dakika arasında sunum yapılıyor. Satış ofisinin içinde müşterilerin projeyi daha iyi anlayabilmelerine olanak sağlayan daire tipleri de bulunuyor. Satış ofisinde ünlü mimar Zeynep Fadıllıoğlu tarafından tasarlanan 2+1 Göl Kule Residence ile 3+1 tipi Saraybahçe örnek daireleri de yer alıyor. Sinpaş bünyesindeki iç mimarlık şirketi Dekor’s’tan mimar Dilek Günel tarafından tasarlanan ofisin iç mimarisindeki aydınlatma öğeleriyle derinlik sağlanıyor. Ofis hafta içi 09.00 ile 18.30 hafta sonları ise 09.00 ile 19.00 saatleri arasında hizmet veriyor.


0212 444 14 40