Kira

Ev sahipleri dikkat! Eski kira sözleşmesine ait kira borçlarını tahsil edebilirsiniz!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda eski kira sözleşmesine ait kira borçlarının tahsil edilebileceğini belirtti.

Geçtiğimiz Temmuz ayında sona eren ve ev sahiplerinin elini kolunu bağlayan yüzde 25'lik zam sınırı sonrası kira artışlarının da 12 aylık TÜFE ortalaması üzerinden yapılacağı belirtilmişti. Türkiye İstatistik Kurumu’nun enflasyon oranlarını duyurmasından sonra, konut ve iş yeri kira artış oranları da belli oldu. 

TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Eylül ayında kiralara uygulanacak tavan zam oranı da yüzde 64,91 şeklinde belirlendi. 

Ev sahibi kiracı kavgalarının adeta tavan yaptığı şu günlerde hem mülk sahipleri hem de kiracılar sahip oldukları haklarla ilgili sık sık araştırma yapıyor. 

Hem mülk sahipleri hem de kiracı hakları ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı https://x.com/eyupogluisikgor üzerinden yaptığı paylaşımda eski kira sözleşmesine ait kira borçlarının tahsil edilebileceğini belirtti.


Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu'nun paylaşımı şu şekilde:

ESKİ KİRA SÖZLEŞMESİNE İLİŞKİN KİRA BORÇLARI TAHSİL EDİLEBİLİR!

Tarafların yeni kira sözleşmesi imzalamaları ve bu sözleşmeye önceki döneme ait kira borcu bulunduğuna ilişkin şerh verilmemiş olması önceki döneme ait tüm kira paralarının ödendiği anlamına gelmez. Ödeme ancak kesin delillerle kanıtlanabilir.

6. HD
EN:2014/5933
KN:2015/2091

 

Uzmanı, arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler için Kayseri’de fırsat gördüğü bölgeleri açıkladı!

TOKİ indirim bombasını patlattı! Yüzde 25 indirim kampanyası bugün başladı!

İslam Memiş gram altının önümüzdeki yıl ne kadar olacağını açıkladı!