Ekonomi

Ev sahipleri dikkat! Kira gelir beyannamesi için son 5 gün!

1 Ocak-31 Aralık 2021 döneminde kiraladığı konuttan 7 bin TL, iş yerinden ise 53 bin TL'nin üzerinde gelir elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname verme süreci 31 Mart 2022 tarihinde sona eriyor. Buna göre kira gelir beyannamesi için son 5 gün kaldı... Milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren beyan dönemi için son 5 gün kaldığı açıklandı

Geçen yıl konut ve iş yerinden kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri için beyan dönemi bu ay sonunda yani 31 Mart 2022 tarihinde sona eriyor. Milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren beyan dönemi için son 5 gün kaldığı açıklandı. 

Gayrimenkul sahibi olan mükellefler, 1 Ocak-31 Aralık 2021 döneminde kiraladıkları konuttan 7 bin TL, iş yerinden ise 53 bin TL'nin üzerinde getiri sağlamaları durumunda gelir vergisi ödemek zorundalar. Konutta sadece tek mesken için istisna uygulaması yapıyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; istisna haddinin üzerinde konut geliri elde eden mükellefler bu istisna oranı düştükten sonra beyanname vermeleri gerekecek. 

Kira gelir vergisi mükellefleri beyannamelerini internet üzerinden online olarak verebilecekler. Mükellef olan kimseler beyannamelerini "www.gib.gov.tr" adresi üzerinden "Hazır Beyan Sistemi"ne giriş yaparak hazırlayabilirler. 

Yıllık beyanname verme konusunda mükellefler GİB'in çağrı merkezi "Vergi İletişim Merkezi"ni (VİMER-189) arayarak her türlü bilgiyi alabilirler. 

"Zamanında beyanname vermeyenler istisnadan yararlanamayacak"

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Avukat Ali Yüksel, AA muhabirine konuya ilişkin yaptığı açıklamada, mükelleflere beyanname süresini geçirmemeleri çağrısında bulundu. " 

Zamanında beyan edilmeyen ve ödenmeyen vergi için aylık gecikme faizi ödeneceğini de ifade eden Yüksel, beyanname verilmemesi sebebi ile iki kat ve birinci derecede usulsüzlük cezası uygulanacağını da dile getirdi.


İŞKUR aracılığıyla en az lise mezunu güvenlik görevlisi alınacak! Başvuru şartları nedir?

PTT 55 bin personel alım başvuru tarihi belli oldu mu? PTT personel alımı başvuru şartları nedir?

EYT son dakika bugün yeni gelişme var mı? EYT çıkacak mı, kimleri kapsayacak?

Sağlık Bakanlığı başvuru sonuçları açıklandı mı? Sağlık Bakanlığı personel alım kurası ne zaman?