29 / 04 / 2024

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar evden çıkmak için para istiyorlar!

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar evden çıkmak için para istiyorlar!

Kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan çeşitli sıkıntılar ve anlaşmazlıklar giderek artıyor. Yaşanan ekonomik sıkıntılar, enflasyon bu sıkıntılara yenilerinin de eklenmesine neden oluyor. Bu süreçte, kiracılar evden çıkmak için ev sahipleri ile para pazarlığı yapmaya başladıkları konuşuluyor.



Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan krizler maalesef bitmek bilmiyor. Bu bağlamda, herkes kendi açısından baktığı zaman bir türlü anlaşma sağlanmıyor. Son zamanlarda bunlara bir yenisi daha eklenmiş durumda. Kiracısını evden çıkarmak isteyen ev sahiplerinden kiracılar para talep etmeye başladılar. Bu pazarlıklar ev sahipleri için can yakıcı olurken kiracılar çok ciddi maddi kazançlar elde edebiliyorlar.

KİRACI EV SAHİBİNDEN PARA İSTEYEBİLİR Mİ?

Kiracının ev sahibinden evi tahliye etmek için para istemesi durumu yasal bir durum değildir. Bunun kanunda herhangi bir yeri de bulunmamatadır. Fakat bazı ev sahipleri bu para istemeye değil de istenen paranın miktarına itiraz ediyorlar. Taraflar bu konuda anlaşma sağladıklarında ortada yasalara engel bir durum olmuyor. Hatta kira sözleşmesinin iptali karşılığı olarak bu ödemelere zorlama ile de olsa yasal bir hüviyet kazanabiliyorlar.

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar evden çıkmak için para istiyorlar!

100 BİN tl İSTEYENLER VAR!

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yapılan bu pazarlıklar kapsamında bazı kiracılar 100 bin TL talep edebiliyorlar. Hatta İstanbul’da lüks evlerde bu talep 1 Milyon TL’nin bile üzerine çıkabildiği kaydediliyor. Bu durum karşısında taraflar anlaşma sağladıklarında sorun çözülebiliyor. Kiracılar için çok tatlı olabilecek bu kazanç yeni bir durum olduğu için çok dillendirilmiyor. Fakat, kiracılar bu konuda sürpriz bir uygulama ile karşılaşabilirler.

Kiracıların elde ettikleri bu maddi kazanç vergilendirilmiyor. Bu tamamen kayıt dışı tanımına giriyor. Türkiye’de tüm kazançların vergiye tabii oldukları düşünülürse burada çok farklı bir durum meydana gelebilir. Kiracıların kapısını vergi müfettişleri sürpriz bir şekilde çalabilirler. Bu da kiracıları oldukça zor bir duruma sokabilir.

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesinin bir yıllık yapılmış olması, sene sonunda çıkacağınız anlamına gelmiyor!

Kiracı bir odayı beş kişiye kiraladı! Ev sahibi çareyi evi satmakta buldu!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Kira bedelinin tespiti davasında bu 3 şarta çok dikkat!

Kira ödemelerini hesaba havale olarak yapanlar dikkat! Ev sahibi kiracısını 'eksik kira ödemekle' suçladı!


 


Geri Dön