29 / 04 / 2024

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Hangi nedenler tahliyeyi kolaylaştırır? 

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Hangi nedenler tahliyeyi kolaylaştırır? 

Kira sorunları gün geçtikçe büyüyor. Peki hangi nedenler kiracının evden tahliyesini kolaylaştırır? İşte ayrıntılar...



Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar gün geçtikçe büyüyor. Çoğu zaman kira zammı sebebiyle ortaya çıkan anlaşmazlıkların ardından, tahliye davaları açılıyor. 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde kiracısını tahliye etmek isteyen bir okuyucusundan gelen soruyu yanıtladı.

Okuyucu, kirada oturdukları, sahip oldukları kendi evlerinin de kirada olduğunu belirterek, "Eşimin işleri Avrupa yakasındaydı kapandı. Bu halde kiralarımızı ödeyemez hale geldik. Asya yakasının bir semtindeki evimizdeki kiracının çıkmasını istedik" açıklamasında bulundu. Okuyucu, kiracısının çıkmayacağını belirttiğini söyledi ve bu durumda ne yapabileceklerini sordu. 

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Hangi nedenler tahliyeyi kolaylaştırır? 

Tamer Heper, okuyucusunun sorusuna verdiği yanıta "Değerli okuyucum zaten meselenin önemli bir bölümü bu değil mi? Konu yalnız sizin başınızda değil ki. Kiracınız eski bir kiracı kira süresi ile uzatma süresi on yıllık tahliyeyi talep süresini geçirmiş" ifadelerini kullanarak başladı. 

Heeper, okuyucusunun kendi evine ihtiyacı olduğunun altını çizerek, "Yani karşınızda tahliye nedeni olacak iki husus bulunuyor. Biri kiracının on yıllık uzatma süresini geçirmiş olması. Ancak bunun için, yeni bir kira dönemi gelmeden üç ay önce yazılı olarak tahliye talebinde bulunmanız gerekir" açıklamasında bulundu.

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Hangi nedenler tahliyeyi kolaylaştırır? 

Tamer Heper, kira dönemi sonuna üç ay ve daha fazla var ise bu tahliye nedenini kullanarak kiracıya çıkması için uyarıda bulunurarak, dönem başında da tahliye davası açılması halinde daha kısa sürede tahliye kararına ulaşılacağına dikkat çekti. 

"İkinci husus ihtiyaç talebi ile dava açmak. Bunun için de dönem başını bekleyip, bir ay içinde ihtiyaç nedeni ile tahliye davası açacaksınız. Dava sırasında da ihtiyacınızı ispat edeceksiniz" açıklamasını yapan Heper, kirada oturulmasının ispat kolaylığı sağlayacağını belirtti. 

Ayrıca, okuyucusunun ev sahibinin tahliye isteğinin nedenini bilmediğini aktaran Tamer Heper, "Geçerli bir neden yok ise oturmaya ve kendi evinizin tahliyesini beklemekten başka çare düşünemiyorum, yeter ki kira bedellerini ödemekte gecikmeyin temerrüde düşmeyin derim" diyerek açıklamsını tamamladı. 

Beklenen İstanbul depreminin büyüklüğü 7.9'u bulabilir! Japon uzman bu 7 ilçeyi uyardı: Binalarda çok hasar olacak!

Milli Emlak'tan büyük fırsat! O ilde 7 bin 500 TL'ye konut imarlı arsa satacak! 

Aile destek ödemelerinde son dakika! Eylül 2023 aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? Tarih belli oldu mu? 


Geri Dön