Kira

Ev sahiplerinin kiracılardan istekleri gündemde: Kanunlar kiracıyı fazlasıyla koruyor, mağdur ev sahipleri artıyor! 

Kiralık konut piyasasında sular durulmuyor. Şimdi de ev sahiplerinin kiracılardan istekleri gündemde yer alıyor. Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, ev sahiplerine yapılan haksızlıkların arttığına dikkat çekti ve önemli bir açıklamada bulundu. İşte detaylar... 

Haziran 2022 tarihinde konut kiralarına yüzde 25 zam sınırılaması getirildi. Söz konusu uygulama geçtiğimiz Temmuz ayı itibarıyla kaldırıldı ancak, sınırlama sebebiyle ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar katlandı. 

Son günlerde ev sahiplerinin yeni kiracılardan istedikleri evraklar sık sık gündeme geliyor. Ev sahipleri, uzun zamandır mağdur olmaları sebebiyle bu evrakları istediklerini ve bir kez daha aynı mağduriyetlerle karşı karşıya kalmak istemediklerini belirtirken, kiracılar istenen belgeleri ve şartları fazla buluyor. Kiralık konut piyasasında sular durulmuyor. 

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, https://x.com/NejatOzonay resmi X sosyal medya hesabından ev sahipleri ile kiracıları ilgilendiren önemli bir açıklamada bulundu. 

Nejat Özonay, İstanbul’da evini kiraya çıkaran ev sahibinin kiracıdan istediklerinin yer aldığı bir paylaşımı alıntıladı ve şu ifadeleri kullandı: 

"İstenen bilgi ve koşullarda biri dışında yanlış bir şey yok…

Taahhütname zorlaması dışında sorun yok.

Bu konuyu abartılı kiracılar üzerinden okudukça, ev sahiplerine yapılan haksızlık artıyor.

Findeks notunu istemek doğal, bilmeyen ev sahiplerinin de öğrenmesinde fayda var…

Kira artışı yapılmaması bir sorun, daha büyük sorunlar var… Aylarca, yıllarca kirasını, aidatını ödemediği halde yıllarca tahliye edilemeyen kiracılar var.

Kanunlar kiracıyı fazlasıyla koruyor, kiracılara daha fazla alan verdikçe bu konuda mağdur olan ev sahipleri de artıyor…

Peki ev sahipleri ve kiracılar bu durum ile ilgili neler söyledi? İşte kiralık ev piyasasındaki son durum ve vatandaşların yorumları...

Gayrimenkul piyasası hareketlendi! Maliyetin altında satışlar yapılıyor!

Kira alacağına dayalı tahliyelerde bu detaya dikkat!

Milli Emlak, İstanbul'daki 119 adet lojmanı satıyor! Fiyatlar 14 milyon TL'ye kadar çıkıyor!