02 / 09 / 2024

Kira alacağına dayalı tahliyelerde bu detaya dikkat!

Kira alacağına dayalı tahliyelerde bu detaya dikkat!

Avukat Tarık Çakmak resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kira alacağının son günü hafta sonuna denk gelirse, kira ödeme süresinin tatili takip eden günde bittiğini belirtti.



Geçtiğimiz ay sona eren yüzde 25'lik zam sınırı sebebiyle mülk sahipleri ile kiracılar arasında soğuk rüzgarlar eserken, hem ev sahipleri hem de kiracılar sahip oldukları haklarla ilgili araştırmalar yapıyor. Yüzde 25 zam sınırının elini kolunu bağladığı pek çok ev sahibi kiracısını tahliye etmek için düğmeye basarken, kiracılar da fahiş kiralar nedeniyle dert yanıyor. 

Hem ev sahipleri hem de kiracı hakları ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Avukat Tarık Çakmak da resmi X hesabı https://x.com/avtarikcakmak üzerinden bu defa da kira ödemeleri ile ilgili bir paylaşım yaptı.

Avukat Tarık Çakmak yaptığı paylaşımda kira alacağının son günü hafta sonuna denk gelirse, kira ödeme süresinin tatili takip eden günde bittiğini belirtti.

Avukat Tarık Çakmak'ın paylaşımı şu şekilde:

KİRA ALACAĞI - SON GÜN HAFTA SONU İSE...

Örnek 13 kira alacağına dayalı tahliye takibinde, ödeme süresinin hafta sonuna denk gelmesi halinde süre, tatili takip eden günde biter.

Yargıtay 12. HD
2024/852 E
2024/3129 K


Somut uyuşmazlıkta; borçluya ödeme emri 15.04.2021 tarihinde tebliğ edilmiş olup, otuz günlük süre (15.05.2021 cumartesi) hafta sonunda sona erdiğinden vade kendiliğinden takip eden tatil olmayan güne uzadığından davanın açıldığı 17.05.2021 tarihinde otuz günlük süre dolmamıştır.
---
Ödeme emrinin tebliğinden itibaren yasal otuz günlük ödeme süresi dolmadan borçlunun temerrüde düştüğünden söz edilemez. Bu durum, kanunun açık hükmüne aykırı olup mahkemece resen nazara alınması gerekir.
---
O halde yasal 30 günlük ödeme süresi dolmadan icra mahkemesine yapılan başvuruda tahliye kararı verilemeyeceğinden tahliye isteminin reddine karar verilmesi gerekirken, yazılı şekilde tahliyeye karar verilmesi isabetsiz olup kararın bozulması gerekmiştir.

 

Milli Emlak, İstanbul'daki 119 adet lojmanı satıyor! Fiyatlar 14 milyon TL'ye kadar çıkıyor!

CHP'den İzmir’deki ormanlık alanların yapılaşmaya açılmasına tepki!

'Kiralama dönemi sona erdi' diyen mağdur ev sahibi sitem etti: Enflasyonun sorumlusu ev sahipleri değil! 


Geri Dön