Emlak Konut

Ev satın alırken hangi cephe tercih edilir? Hangi cephe ev alırken tercih edilmelidir?

Ev almak isteyenler ilk başta bazı kriterleri göz önünde bulundurmalıdır. Onlardan biri de evin hangi yönde olacağıdır. Ev satın alırken hangi cephe tercih edilir? İşte detaylar! Pek çok ev sahibi bu hususu göz ardı ederler

Ev alırken, hangi cepheye baktığı önemli bir husustur. Pek çok ev sahibi bu hususu göz ardı ederler. Ancak ev alınırken, ev satın alırken hangi cephe tercih edilir? sorusu sorulmalıdır. Bu sorunun sorulması ev almak kadar ciddi bir iştir.

İşte ev satın alırken hangi cephe tercih edilir? Hangi cephe ev alırken tercih edilmelidir? Sorularının yanıtları…

GÜNEY CEPHELİ EVİN AVANTAJLARI NEDİR?

Ev alırken hangi cephe alınmalı sorusuna yanıtı güney cepheli evlerdir. Güney cepheli ev almanın en bilinen avantajlarından biri hangi şehirde olursa olsun ısınma sorunun olmamasıdır. Kuzey cephelerine nazaran güney cepheli evler daha çabuk ısınır bu yüzden ev sahiplerine daha ekonomik şartlar sunar. Bu cephe güneşi çok iyi alır. Bu yüzden de gün içinde evin içinde biriken ısı ev sahiplerine yetmektedir.

Güney cepheli evlerde oturma odası ve salon olarak tasarlanan bölümler çoğunlukla yapının güney tarafında tasarlanır. Bu durumda lavabo, mutfak ve banyo gibi alanlar bu evlerde sıklıkla kuzey bölümde tasarlanır.

GÜNEY CEPHELİ EVİN DEZAVANTAJLARI NEDİR?

Güney cepheli evlerde kış aylarında ısınma sorunu yaşanmadan oturulabilir. Yaz ayları için de sıcak olan sahil bölgelerinde durum değişir. Kış ayında ısınma sorunu olmadan oturabilen kişiler yaz aylarında da klima gibi evin içini soğutacak cihazlardan yardım alınır.

KUZEY CEPHELİ EVİN AVANTAJLARI NEDİR?

Kuzey cepheli evler güney cepheli evlere göre daha uygun fiyata satışa sunulur.  Ev satın almak için çok fazla bütçesi olmayan kişiler için en uygun seçimler olur hem de bütçenizi zora sokmadan rahatlıkla alınabilecek ev seçeneklerinden biri olma özelliğine sahiptir.

KUZEY CEPHELİ EVİN DEZAVANTAJLARI NEDİR?

Kuzey cepheli evlerin en bilinen ve önemli dezavantajlarından biri evlerin en önemli bölümlerden biri olan yatak odası, salon ve oturma odalarının kuzey cephesine bakmasıdır. Bu durumda özellikle kış aylarında ısı sorununun yaşanmasına neden olur. Kış aylarının set geçtiği iller için kuzey cepheli evlerde oturan kişilerin ekstra olarak yalıtım işlemleri yapmaları gerekir.

Mutfak tüpüne zam mı geldi? Güncel mutfak tüpü fiyatları!

2022 Temmuz Renault kampanyaları! 2022 Temmuz Renault fiyat listesi!

TOKİ İstanbul başvuruları ne zaman? TOKİ İstanbul 2022 başvuru şartları nelerdir?