29 / 04 / 2024

Ev tapusunun kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Ev tapusunun kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Taşınma satın alma aşamaları sırasında alıcının tapu ve tapu sahibi ile ilgili bazı hususları araştırması gerekiyor. Siz de bu noktada, "Ev tapusunun kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?" diyorsanız işte yanıtı..



Ev tapusunun kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Taşınma satın alma aşamaları sırasında alıcının tapu ve tapu sahibi ile ilgili bazı hususları araştırması gerekiyor. Bu noktada, siz de "Ev tapusunun kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?", "Tapudan adresi nasıl tespit edebilirim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Ev tapusunun kime ait olduğunu öğrenmek için internet üzerinden herhangi bir şekilde tapunun kime ait olduğu bilgilerine ulaşmanız mümkün olmuyor.


Bunun için tapunun fotokopi ile tapunun bağlı bulunduğu tapu dairesine giderek sorgulama yapılması gerekiyor. Tapu harcı sorgulama işlemi ise internet üzerinden; https://www.turkiye.gov.tr/tapu-harc-sorgulama adresinden yapılabiliyor.


Tapudan adres bulma..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, www.tkgm.gov.tr adresinden "parsel sorgulama" linki ile il, ilçe, mahalle/köy, ada ve parsel bilgileri girilerek doğrudan parsel sorgulaması yapılabiliyor. 


Bilgilerin girilmesi sonucunda parselin uydu fotoğrafı ile çakışık görüntüsü ekrana yansıyor. Parsel sorgulama ekranı herkese açık bir uygulama olup parselin yerini görsel olarak göstererek vatandaşın, evinde oturduğu yerden parsel hakkında bilgi sahibi olmasını sağlıyor.



Ev tapusu üzerine kredi çekilir mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön