30 / 04 / 2024

Ev vergisi ödeme zamanı 2014!

Ev vergisi ödeme zamanı 2014!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar vergiye tabi tutuluyor. Peki, evi olanlar vergiyi nasıl öder? İşte ev vergisi ödeme zamanı 2014..



Ev vergisi ödeme zamanı 2014!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar vergiye tabi tutuluyor. Emlak vergisi mükellefler tarafından belediyeye ödeniyor.


Vergideki bina tabiri, yapıldığı madde ne olursa olsun, gerek karada gerek su üzerindeki sabit inşaatın hepsini kapsıyor. Kanunun uygulanmasında Vergi Usul Kanununda yazılı bina mütemmimleri de bina ile birlikte nazara alınıyor.


Yüzer havuzlar, sair yüzer yapılar, çadırlar ve nakil vasıtalarına takılıp çekilebilen seyyar evler ve benzerleri bina sayılmıyor.


Verginin mükellefi:

Bina Vergisini, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler ödüyor. Bir binaya paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Vergi mükellefleri arasında, mesken sahipleri de bulunuyor. Kanun gereğince ev sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Geliri olmayan ve tek mesken şartını yerine getiren kimseler belediyeye bildirimde bulunarak vergiden muaf olabiliyor.


Vergiden muaf olmayan ev sahiplerinin vergi borcunu zamanda ödemesi gerekiyor. Ev vergisi ödeme takvimi şu şekilde;


Ev vergisi ödeme zamanı 2014..

Ev vergisi 1. taksit zamanı - Mart, Nisan, Mayıs ayları

Ev vergisi 2. taksit zamanı - Kasım ayı.


Buna göre 1 Kasım'da başlayan taksit ödeme dönemi 30 Kasım'da son bulacak.


Emlak vergisi tek mesken muafiyeti!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön