17 / 05 / 2024

evin vergisini ödeme zamanı

evin vergisini ödeme zamanı

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar vergiye tabi tutuluyor. Peki, evi olanlar vergiyi nasıl öder? İşte ev vergisi ödeme zamanı 2014..

Emlak vergisini ödemeyenler dikkat! Emlak vergisi birinci taksit son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi ödeme takvimi!

Ev sahiplerinin gündeminde emlak vergisi ödemeleri yar alıyor. Emlak vergisini ödemeyen ev sahipleri son tarihi merak ediyor. Peki emlak vergisi birinci taksit son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi ödeme takvimi!

Ev sahipleri adalet istiyor: Aldığımız kiralar evin vergisini ödemiyor!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar sosyal medyada sık sık gündeme geliyor. Ev sahipleri adalet arayışlarını dile getiriyor. Borsa yatırımcısı İdris Güner, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Evin peşinatı için kredi çekilebilir mi?

Konut alırken peşin ödeme indirimlerinden faydalanmak isteyenler "Evin peşinatı için kredi çekebilir mi?" sorusuna yanıt arıyor.

2023 emlak vergisi ikinci taksit ödeme tarihleri! Son ödeme tarihi ne zaman?

Emlak vergisi ikinci taksit ödemesinde son gün yaklaşıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, vatandaşlara bu konuda yeni bir uyarıda bulundu. Emlak vergisini ödemek isteyenler son deme tarihini merak ediyor. İşte ikinci taksit ödemesinin son günü...

Devredilmemiş evin emlak vergisini kim öder?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, tapusu alınmamış kooperatif evin emlak vergisini kaleme aldı. 

Lokum Evler Aydınlı güncel ödeme şekli!

Lokum Evler Aydınlı güncel ödeme şekli kapsamında peşinatsız 120 aya varan vade seçenekleriyle ödeme yapılabiliyor. Üstelik Lokum Evler projesine taşınana kadar oturduğunuz evin kirası Lokum Evler'den...

Kiradaki evin çevre temizlik vergisini kim öder?

2017 yılı çevre temizlik vergisi için 1. taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Peki, vergide mükellef kimdir? Kiradaki evin çevre temizlik vergisini kim öder?

2017 emlak vergisi ödeme işlemleri!

Gayrimenkul sahipleri her sene emlak vergisini ödemek ile mükellef oluyor. İlk defa emlak vergisi ödeyecek olanlar ne kadar ve nasıl vergi ödeyeceklerini merak edebiliyor. İşte 2017 emlak vergisi ödeme işlemleri..

Emlak vergisi ödeme süresi 2017!

Emlak vergisini, tüm gayrimenkul sahiplerinin zamanında ödemesi gerekiyor. Aksi halde vergi cezası uygulanıyor. Peki, vergi ne zaman ödenir? İşte emlak vergisi ödeme süresi 2017..

Emlak vergisini kimler ödemez 2017?

Emlak vergisi için 2017 ödeme dönemi başladı. Mükelleflerin Mayıs sonuna kadar vergilerini ödemeleri gerekiyor. Peki, emlak vergisini kimler ödemez 2017?

2017 emlak vergisi ödeme tarihleri!

Vergilendirme dönemi yaklaşan emlak vergisini 2016 yılı ve öncesinde taşınmaz satın alan kimseler ödeyecek. İşte 2017 emlak vergisi ödeme tarihleri..

Tapusuz evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi mükellefleri arasında ev sahipleri de yer alıyor. Ev sahipleri, taşınmazın değeri üzerinden hesaplanan emlak vergisini ödemek ile mükellef oluyor. Peki, tapusuz evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi 2. taksit ödeme zamanı 2015!

Taşınmaz mal sahipleri her sene emlak vergisini ödemek ile mükellef oluyor. Senede iki taksitte ödenebilen verginin 2. taksit ödemeleri yaklaşıyor. İşte emlak vergisi 2. taksit ödeme zamanı 2015..

evin vergisini ödeme zamanı Haberi

evin vergisini ödeme zamanı

Ev vergisi ödeme zamanı 2014!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar vergiye tabi tutuluyor. Emlak vergisi mükellefler tarafından belediyeye ödeniyor.


Vergideki bina tabiri, yapıldığı madde ne olursa olsun, gerek karada gerek su üzerindeki sabit inşaatın hepsini kapsıyor. Kanunun uygulanmasında Vergi Usul Kanununda yazılı bina mütemmimleri de bina ile birlikte nazara alınıyor.


Yüzer havuzlar, sair yüzer yapılar, çadırlar ve nakil vasıtalarına takılıp çekilebilen seyyar evler ve benzerleri bina sayılmıyor.


Verginin mükellefi:

Bina Vergisini, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler ödüyor. Bir binaya paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Vergi mükellefleri arasında, mesken sahipleri de bulunuyor. Kanun gereğince ev sahipleri...