03 / 05 / 2024

Ev yaptıracaklar dikkat! Devletten 40 bin TL destek!

Ev yaptıracaklar dikkat! Devletten 40 bin TL destek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise bazı şartlara göre prefabrik ev yaptırmak isteyenlere nakit yardımda bulunmak için düğmeye bastı. Peki 40 Bin TL'lik desteği kimler alabilecek? İşte detaylar...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise bazı şartlara göre prefabrik ev yaptırmak isteyenlere nakit yardımda bulunmak için düğmeye bastı. Peki 40 Bin TL'lik desteği kimler alabilir? İşte detaylar...

Uygun maliyetlerle müstakil bir yaşam sunan prefabrik evlerin sayısı son zamanlarda arttı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise bazı şartlara göre prefabrik ev yaptırmak isteyenlere nakit yardımda bulunuyor. Prefabrik ev için nakit yardımı alabilmek için hangi şartlar aranıyor?

Ev yaptıracaklar dikkat! Devletten 40 bin TL destek!

KİMLER YARARLANABİLİR?

Prefabrik ev yapım desteğinden faydalanmak için öncelikle oturulmayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşanıyor olması ve ihtiyaç sahibi olması şartı aranıyor. Kişi başı ortalama gelir 1.417 TL'den fazla olmamalıdır. Bunun yanında yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlar da aranmaktadır. Yapılmak istenen prefabrik arazinin tam hisseli tapusuna sahip olunması şartı da aranmaktadır.

Ev yaptıracaklar dikkat! Devletten 40 bin TL destek!

2022 YILI PREFABRİK YARDIMI KAÇ TL?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından prefabrik ev yardımı olarak ödenecek olan paranın 2022 güncellemesi açıklandı. 2022 yılı için barınma yardımları kapsamında prefabrik ev yaptırma yardımı alacak olan vatandaşlara 40 Bin TL nakit desteği verilmektedir.

BAŞVURULAR NEREYE VE NASIL YAPILACAK?

Mütevelli heyeti tarafından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na yapılan başvurular incelenmekte ve prefabrik ev yardımının verilip verilmemesine dair şartların uygun olup olmadığına karar verilmektedir.

 

130 bin TL'ye 100 metrekare prefabrik ev fırsatı!

Anıl Dekorasyon Prefabrik Ve Çelik Yapılar İmalat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!


Geri Dön