30 / 04 / 2024

Ev yenilemek mi, ev değiştirmek mi? 

Ev yenilemek mi, ev değiştirmek mi? 

Birçok vatandaş evini yenilemek veya değiştirmek konusunda kararsız kalıyor. Peki, hangi seçim daha mantıklı? Ev değiştirmek mi ev yenilemek mi? İşte detaylar...



Eski evleri yenilemenin motivasyonlarından biri de kuşkusuz enerji oluyor. Milliyet'te yer alan habere göre; gerçekten de birçok evin ısı performansı yetersiz kalıyor ve bu da önemli ölçüde ısı kaybına sebep oluyor. Bu sürekli rahatsızlık, ekipmanınızı (pencereler, tavan arası, vb.) iyileştirmek için çalışma gerektiren zayıf ses yalıtımını da dahil edebilir. Bu hatalarla karşı karşıya kalınması durumda bu nedenle bir enerji yenilemesi gerçekleştirmek için çalışma yapılması gereklidir. 

Ev yenilemek mi, ev değiştirmek mi? 

Yaşam koşulları iyileştirilmeli 

Pratik hayatta, daha iyi koşullarda yaşamak istenmesi durumda ve evin tamamını veya bir kısmını yenilenmesi gerekebilir. Bu sebeple bazı kişiler dış cephelerini süslemek için veranda veya çardak yerleştirmeyi tercih etmişlerdir. Ek olarak, yeni dekoratif dokunuşlar ekleyerek veya mutfağın daha işlevsel duruma sokacak şekilde donatarak konaklamayı kolaylaştırabilir. 

Gayrimenkul değeri arttırabilir 

Ev sahipleri arasında oldukça yaygın olan bir diğer sebep de emlak piyasasındaki değeri yükseltmek için evlerini en son bina standartlarına sokmaktır. Örnek olarak, bir yüzme havuzunun kurulumu konforlu bir görünüm kazandırabilir. Bu çeşitli iyileştirmeler, evinizi ilk değerinin üzerinde bir fiyata satmak için oldukça etkilidir. 

Erkekler tadilat, kadınlar yeni ev istiyor!


Geri Dön