29 / 04 / 2024

Evde bakım maaşı alanlar bu habere hemen bakın! İşte bu kadar daha alacaksınız

Evde bakım maaşı alanlar bu habere hemen bakın! İşte bu kadar daha alacaksınız

Evde bakım aylığı alan kişilere yönelik mutlu edici bir haber geldi.  Buna göre, evde bakım aylığı alan vatandaşlarımızın aylık maaşlarına  ilaveten 1500 TL'ye kadar bakım katkısı verilecek. İşte haberin ayrıntıları.



İnsanlar her yıl hayır kurumlarına milyarlarca dolar veriyor. Hiç bir şey değişmez mi? Sadakalar insanları yoksulluktan kurtarmaz. Bildiğimiz şekliyle hayırseverlik, kalıcı bir değişiklik sağlayamaz. 

2016-2019'da Oxford Üniversitesi'ndeki araştırmacılarla işbirliği içinde yürütülen bu yenilikçi araştırma projesi, yoksulluğun karar vericiler tarafından anlaşılma ve hakkında konuşulma biçimlerini değiştirmek için profesyonelleri, akademisyenleri ve yoksulluğu ilk elden deneyimleyen  insanları bir araya getirdi. hükümetler.

Yoksulluğun doğası değişiyor. Fikirler ve ölçümler genellikle doğrudan etkilenenlerle konuşulmadan tanımlanır veya yalnızca gelire göre ölçülür. 

Bangladeş, Bolivya, Fransa, Tanzanya ve Amerika Birleşik Devletleri'nin yanı sıra Birleşik Krallık'ta yürütülen uluslararası araştırmalarla ,Yoksulluğun Tüm Biçimlerini Anlamak, yoksulluğun boyutlarını belirlemenin en iyi yolları, nasıl ölçüleceği ve nasıl ölçüleceği konusunda  fikir birliği oluşturmayı amaçladı. bir kez ve herkes için ortadan kaldırmak için. Çalışma baştan sona katılımcıdır.

Evde bakım maaşı alanlar bu habere hemen bakın! İşte bu kadar daha alacaksınız

Yoksulluğu Her Biçiminde Anlamak 

"Araştırmacılar ciddi finansal ve sosyal adaletsizliklere dikkat çekme enstürümanlarına sahipken, ayrımcılığa ve dezavantajlı duruma düşenlerin ilk elden bilgilerini aktardıklarında sesleri özellikle güçlüdür."

Burada, Birleşik Krallık'ta, araştırma ekibi projeyi yönetti, bulguları tartıştı ve ülke çapındaki üç farklı bölgedeki akran gruplarından toplanan verilerden çıkan sonuçları tartıştı. Bu farklı akran grupları, çalışma çağındaki yetişkinlerin yoksulluğu deneyimlediği farklı yolları yansıtıyordu.

Evde bakım mesuliyeti altındaki vatandaşların istekleri içinde sosyal güvenlik kapsamına alınmak da var. Bu bağlamda verilecek ücret ve sigorta alabilmenin koşulları içinde, sosyal güvenlik destek primlerini ödemiş olmak, 65 yaş üzeri veya %50 ve üzeri engelli olmak gibi şartlar yer alıyor.

Evde bakım maaşı alanlar bu habere hemen bakın! İşte bu kadar daha alacaksınız


Geri Dön