Ekonomi

Evde bakım maaşı hesaplara yattı mı Eylül 2022? Evde bakım parası kaç lira ödenecek? Şimdi bu tarihe ve rakama bakın!

Evde bakım maaşı Eylül ödemeleri, vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. Peki evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı erken yatar mı? Eylül 2022 evde bakım parası yattı mı? Şimdi bakın... Evde bakım parası alan vatandaşlar, Eylül ayı maaşlarının ne zaman yatacağını merak ediyor

Evde bakım maaşları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15'i ile 30'u arasında hesaplara yatırılıyor. Evde bakım parası alan vatandaşlar, Eylül ayı maaşlarının ne zaman yatacağını merak ediyor. 

 

Evde bakım maaşı Eylül ödemeleri, vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. Evde bakım parası alan vatandaşlar, 'Evde bakım maaşı ne zaman yatacak?, Evde bakım maaşı erken yatar mı?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. 

Peki evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı erken yatar mı? Eylül 2022 evde bakım parası yattı mı? Şimdi bakın...

Sabah'ın aktardığına göre; evde bakım maaşı ödeme tarihleri değişmiyor. Bakanlık evde bakım parasını her ayın 15'i ile 30'u arasında yatırıyor. 

2022 Eylül ayı evde bakım maaşı ödemeleri henüz hesaplara yatırılmadı. Bu kapsamda şehir şehir gerçekleştirilecek evde bakım paraları hesaplara 15 Eylül 2022 tarihinde yatırılmaya başlanacak.

 

EVDE BAKIM MAAŞI KAÇ LİRA? EVDE BAKIM PARASINA ZAM GELDİ Mİ 2022? 

Asgari ücrete gelen Temmuz ara zammının ardından, bakıma muhtaç olan yaşlılar ve engelliler için sağlanan evde bakım maaşı, 2 bin 706 Türk Lirası'ndan 3 bin 340 Türk Lirası'na yükseltildi. 

 

EVDE BAKIM PARASINA NASIL BAŞVURU YAPILIR? EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURU 2022 

Evde bakım maaşı alabilmek için aşağıdaki üç koşula sahip olunması gerekiyor. İşte o şartlar şu şekilde:

1) Gelir kriterlerinin uygun olması,

2) Bakıma muhtaçlık kriterinin sağlanması,

3) Ağır engelli olduğunu gösteren sağlık kurulu raporu.

Evde bakım maaşı alabilmek için hane halına ait tüm gelir hesaplanıyor ve hanedeki kişi sayısına bölünüyor. Bu kapsamda engelli kişi de bulunuyor. Evde bakım maaşı almak için engelli kişinin ikametgahının olduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa 'İlçe Müdürlüklerine' başvuruda bulunulması gerekiyor.

Emekli promosyonunda kızışan yarış memurlara yaradı! Kurumlardan peş peşe rekor rakamlar geldi! 100 bin TL... 

Emekli Sandığı, Bağ-Kur, SSK emeklileri Ocak 2023 zammında son dakika müjdesi! Hemen 1 Ocak 2023 zam tablosuna bakın!

Milyonlarca memura zam müjdesi! Cepteki rakam belli oldu! 2023 memur maaş zammı ne kadar olacak? 

Ailelerin hesaplarına tam 7 bin 200 lira yatacak! Hemen başvurun! Bu fırsat kaçmaz